Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler se suma a una campanya de reciclatge de dispositius electrònics L’equipament s’ha convertit en punt de recollida de portàtils i tauletes en desús en el marc d’una col·laboració amb la plataforma sense ànim de lucre Labdoo https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler se suma a una campanya de reciclatge de dispositius electrònics

L’equipament s’ha convertit en punt de recollida de portàtils i tauletes en desús en el marc d’una col·laboració amb la plataforma sense ànim de lucre Labdoo

Els dispositius electrònics en desús ja es poden portar a la Biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí).
Els dispositius electrònics en desús ja es poden portar a la Biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler s’ha sumat a la campanya de reciclatge de Labdoo, una plataforma sense ànim de lucre que treballa per proveir de dispositius electrònics escoles d’arreu del món. La col·laboració ha estat impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i compta amb la implicació d’altres biblioteques públiques catalanes.

En el marc d’aquesta iniciativa, la Biblioteca Municipal s’ha convertit en punt de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús. La ciutadania que vulgui desfer-se d’un dispositiu d’aquest tipus només cal que s’adreci a la recepció de l’equipament, on l’hi recolliran per lliurar-lo a Labdoo i, d’aquesta manera, impulsar l’economia circular.

Labdoo és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada a Catalunya, que permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals. Gràcies a la col·laboració de milers de persones, la plataforma ha crescut fins a donar suport a més de 2.000 escoles en 142 països, creant 400 hubs operatius repartits pels cinc continents i beneficiant més de 700.000 estudiants arreu del planeta.

Labdoo ha estat reconeguda per la UNESCO com una organització que “ajuda a promocionar els principis, els valors i les pràctiques del desenvolupament sostenible en tots els aspectes de l’educació i l’aprenentatge”. La causa de Labdoo contribueix a l’assoliment de diversos objectius de desenvolupament sostenible, però la seva prioritat és sobretot afavorir l’accés a l’educació en entorns de pobresa, reduir la bretxa digital i protegir el planeta del canvi climàtic.

Les persones que vulguin informar-se sobre la recollida de dispositius que fa la Biblioteca poden adreçar-se al correu b.rubi.mmt@diba.cat o al telèfon 93 699 84 53.

Objectius de Desenvolupament sostenible