Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler es torna a omplir d’activitats presencials Fins a finals d’any, l’equipament cultural ofereix una gran diversitat de propostes familiars, xerrades divulgatives i exposicions, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler es torna a omplir d’activitats presencials

Fins a finals d’any, l’equipament cultural ofereix una gran diversitat de propostes familiars, xerrades divulgatives i exposicions, entre d’altres

El vestíbul de la Biblioteca està ocupat per l’exposició sobre grafit de Sant Galderic (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El vestíbul de la Biblioteca està ocupat per l’exposició sobre grafit de Sant Galderic (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha recuperat el gruix de la seva programació presencial després d’un llarg període de restriccions com a conseqüència de la pandèmia. L’equipament ofereix fins a finals d’any més d’una cinquantena d’activitats que inclouen tallers i espectacles familiars, conferències, presentacions de llibres, clubs de lectura i exposicions, entre d’altres. Per assistir a la majoria de propostes, cal inscriure-s’hi prèviament a través del correu electrònic b.rubi.mmt@diba.cat.

Un dels grans eixos de la programació són les activitats familiars, entre les quals hi ha hores del conte per a diferents edats, música per a nadons i espectacles també per als més petits com La fada dels dents (17 de novembre) i Les llumetes de ko ko yao (19 de novembre).

Les propostes divulgatives són una altra part essencial de la programació de la Biblioteca. Entitats com els Amics de la UAB i l’Aula d’Extensió Universitària de Rubí hi ofereixen regularment conferències a càrrec d’experts sobre els temes més diversos. També hi tenen cabuda tallers com el d’smartphones que oferirà la pròpia Biblioteca el 21 d’octubre, el de capacitació digital de la Fundació Pere Tarrés que es farà el 28 d’octubre, o el curs de coaching Amor conscient que impartirà Eva Sánchez en diverses sessions. A més, dins el Festival de Fotografia La Nuu, el proper 13 d’octubre s’hi farà la conferència d’Alberto Prieto ¿Son opuestos el agua y el fuego?

Durant els propers mesos, la Biblioteca també serà la seu de diversos Ecotallers en Clau de Re organitzats pel Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament, un dedicat a la transformació de texans (25 de novembre) i un altre sobre Sashiko (2 de desembre).

    

Exposicions i altres activitats

Durant tot el mes d’octubre, el vestíbul i la primera planta de la Biblioteca acullen exposicions de còmic, grafit i tatuatge organitzades per l’Associació Sant Galderic. A partir del novembre, hi passaran altres mostres, com una dedicada a sexualitat, una altra de l’il·lustrador Joan Turu i una de diorames de l’Associació de Pessebristes de Rubí.

Com és habitual, la Mestre Martí Tauler també acull diferents clubs de lectura: Veus de Dona, Lectura Criminal, La Ciutat dels Llibres, English Book Club, Lectura Fàcil en català i castellà, i el grup de conversa del Voluntariat per la Llengua. A més, s’hi fan sessions d’aprenentatge d’idiomes i alfabetització a càrrec de voluntaris i voluntàries.

Les persones interessades en la programació de la Biblioteca poden mantenir-se al dia de totes les activitats a través del web www.rubi.cat/biblioteca.