Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal lliura els premis del 1r Concurs en línia de relats col·lectius La narració “Una fúria de paper” ha estat la guanyadora d’aquesta nova proposta participativa de l’equipament cultural https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca Municipal lliura els premis del 1r Concurs en línia de relats col·lectius

La narració “Una fúria de paper” ha estat la guanyadora d’aquesta nova proposta participativa de l’equipament cultural

Part dels guanyadors, amb els impulsors del concurs (foto: Localpres) .
Part dels guanyadors, amb els impulsors del concurs (foto: Localpres)

La narració Una fúria de paper ha estat la guanyadora del 1r Concurs en línia de relats col·lectius, convocat per la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Els autors del text han rebut el guardó aquest dimarts a la tarda, en el marc d’un acte que ha comptat amb l’escriptor Pau Joan Hernàndez, responsable del començament del relat.

La proposta, adreçada a persones majors de 15 anys, plantejava una competició entre dos relats, que havien de partir del mateix text inicial creat per Hernàndez, i que després havien de seguir lliurement segons les decisions dels seus coautors. Els únics requisits que havien de complir les narracions és que donessin un protagonisme principal el parc de Ca n’Oriol de Rubí i que incloguessin entre els seus personatges el Monstre de Paper, un ésser fictici creat per Servei Educatiu de Residus de l’Ajuntament per promoure la prevenció de residus.

Cada relat participant l’ha escrit un equip de 10 persones, que no es coneixien ni s’han vist les cares durant el procés, ja que han compartit els textos en un fòrum en línia. Les dues narracions que s’han disputat el premi han estat Una fúria de paper i Qui pot amansir la bèstia?

El concurs s’ha organitzat en col·laboració amb Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals. Els guanyadors del certamen han rebut entrades dobles per al Teatre Municipal La Sala i el paquet prèmium de l’escola d’escriptura Laboratori de Lletres ─curs presencial de tres hores Imagina i escriu, llibreta d’exercicis d’escriptura creativa, una entrada per a una marató del Laboratori de Lletres i un 40% de descompte a qualsevol dels cursos d’escriptura de l’escola, ja siguin presencials o virtuals─. La resta de participants també han obtingut premi: un paquet de cortesia d’aquest mateix centre ─una entrada per a una marató del Laboratori de Lletres i un 35% de descompte als cursos─, a més d’una subscripció durant un mes als continguts complets de la versió digital del diari Ara.

Des de la Biblioteca Municipal, s’ha fet una bona valoració d’aquesta primera edició del concurs que, a banda de promoure la creativitat literària dels rubinencs, ha ajudat a crear sinergies amb el Servei Educatiu de Residus.