Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal estrena punts de càrrega per a dispositius mòbils que s’alimenten amb energia solar Les torres solars, que s’han instal·lat a la terrassa de l’equipament, han estat dissenyades per l’empresa BB Energetic Group https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal estrena punts de càrrega per a dispositius mòbils que s’alimenten amb energia solar

Les torres solars, que s’han instal·lat a la terrassa de l’equipament, han estat dissenyades per l’empresa BB Energetic Group

La terrassa de la Biblioteca Municipal, amb les dues torres solars.
La terrassa de la Biblioteca Municipal, amb les dues torres solars

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha incorporat a la seva terrassa dos punts de càrrega per a dispositius mòbils que funcionen amb energia solar. Gràcies a aquest nou servei, les persones usuàries de l’equipament podran carregar les bateries dels seus telèfons mòbils i tauletes sense cap cost mentre llegeixen un llibre o naveguen per la xarxa a l’exterior de l’edifici.

Els punts de càrrega han estat fabricats per l’empresa BB Energetic Group, constituïda pels joves rubinencs Sergi Ballester i Gemma Masferrer. El producte, que rep el nom de NewGe, consisteix en una torre de fusta amb una placa solar al capdamunt que disposa de dues sortides USB i dues tauletes, pensades per deixar-hi els aparells mentre es carreguen.

BB Energetic Group, especialitzada en solucions tecnològiques eficients energèticament, es va fer popular el 2015 arran de la instal·lació a la plaça de les Glòries de Barcelona del seu primer producte, unes gandules que també permetien carregar els dispositius electrònics.