Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal col·labora amb La Marató de TV3 L'equipament organitza l’habitual venda solidària de llibres per recaptar fons per a La Marató, enguany dedicada a la salut mental https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal col·labora amb La Marató de TV3

L'equipament organitza l’habitual venda solidària de llibres per recaptar fons per a La Marató, enguany dedicada a la salut mental

La Marató està dedicada enguany a la salut mental (imatge: La Marató).
La Marató està dedicada enguany a la salut mental (imatge: La Marató)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler col·labora un any més amb La Marató de TV3, enguany dedicada a la salut mental, organitzant una venda solidària de llibres a partir d'1 euro. Els exemplars es podran adquirir a partir del 22 de novembre al vestíbul de l'equipament.

Durant tot l'any, la Biblioteca recull donacions de llibres tant del seus usuaris habituals com d'altres persones que volen desfer-se'n per manca d'espai o perquè ja no els necessiten. L'equipament accepta documents en bon estat de conservació, que siguin actuals –generalment, que no superin els 15 anys de publicació– o que tinguin una relació directa amb la ciutat, ja sigui perquè tractin d'ella o perquè el seu autor/a sigui rubinenc o hi estigui vinculat. Entre tot aquest material, el personal de la Biblioteca selecciona els exemplars en millor estat de conservació i de més actualitat, i els posa a la venda a la parada solidària de La Marató.

Enguany, els llibres estaran disponibles a partir del 22 de novembre i fins al 17 de desembre en l’horari d’obertura de la Biblioteca. També es podran adquirir a la parada que s’instal·larà al Mercat Municipal els dies 25 de novembre i 2 i 16 de desembre. En suport també de La Marató, l’equipament posa a l’abast dels seus usuaris i usuàries una selecció de bibliografia relacionada amb la salut mental. Aquest material es pot consultar ja a la planta baixa de la Biblioteca.

Aquesta col·laboració es realitza des del 2016 i se suma a altres iniciatives que es desenvolupen a Rubí per recaptar fons per a La Marató, como ara La Marató de Contes de La Xarxa o les activitats que organitzen centres educatius, comerços i entitats locals.

    

La Marató que trenca murs

La 30a edició de la campanya solidària de TV3 i Catalunya Ràdio està dedicada enguany a un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de quatre persones en algun moment i que tenen un elevat impacte social, sanitari i sobre la qualitat de vida. Es tracta, entre d’altres, de la depressió, l’ansietat, el trastorn bipolar, l’esquizofrènia i altres psicosis, els trastorns obsessius compulsius, els trastorns del neurodesenvolupament ─com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge─, els trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o les addiccions.

S'estima que hi ha mil milions de persones al món que presenten un problema de salut mental, i que prop de la meitat veuen afectada de manera invalidant la seva qualitat de vida. Es tracta, doncs, de trastorns molt freqüents que representen una càrrega personal, familiar i social molt forta, si es tenen en compte els anys de preocupació, patiment i baixa qualitat de vida de les persones i famílies afectades, així com els elevats costos sociosanitaris, tant directes com indirectes, que generen.

La recerca en l'àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptin en La Marató 2021 estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l'esperança de vida d’aquestes persones.  Aquesta serà la tercera vegada que La Marató es dedicarà a la salut mental.