Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal acull un taller d’art per a persones amb diversitat intel·lectual organitzat per APDIR L’alcaldessa i la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones han visitat els participants en aquesta activitat, impartida per l’artista local Rafa Gascón https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal acull un taller d’art per a persones amb diversitat intel·lectual organitzat per APDIR

L’alcaldessa i la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones han visitat els participants en aquesta activitat, impartida per l’artista local Rafa Gascón

Un moment del taller celebrat aquest dimecres a la Biblioteca Municipal (foto: Localpres).
Un moment del taller celebrat aquest dimecres a la Biblioteca Municipal (foto: Localpres)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acull des d’aquest mes un nou taller d’art per a persones amb diversitat intel·lectual organitzat per APDIR (Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí). L’activitat, dirigida per l’artista rubinenc Rafa Gascón, té com a objectiu potenciar l’autonomia personal i la socialització de les persones participants mitjançant l’aprenentatge de diferents tècniques artístiques.

El taller s’imparteix els dimecres a la Biblioteca Municipal i es complementa amb altres activitats organitzades a la seu d’APDIR. Aquesta setmana n’ha tingut lloc la segona sessió, que ha comptat amb la visita de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. Les edils han pogut comprovar de primera mà els beneficis d’una activitat que contribueix a fer de Rubí una ciutat veritablement inclusiva. “Amb aquesta iniciativa, APDIR evidencia la importància que té, no només organitzar activitats específiques per a les persones amb diversitat funcional, sinó també descentralitzar-les i generar espais compartits. Creiem que és una bona manera d’aconseguir la plena inclusió d’aquest col·lectiu”, ha argumentat l’alcaldessa, qui també ha destacat la coincidència entre l’administració i les entitats a l’hora d’avançar en l’atenció a la diversitat funcional.

Biblioteca inclusiva
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler forma part del Grup de Biblioteques Associades a la Unesco i també participa al projecte Biblioteques inclusives, impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de bibliotecaris i professionals conscienciats sobre el tema. L’equipament compta amb diferents recursos, serveis i espais per donar resposta a col·lectius amb necessitats diverses, com ara terminals equipats amb tecnologia Jaws d’audiodescripció, audiollibres, llibres i clubs de lectura fàcil, i senyalització en braille.