Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal acollirà el proper dilluns el 3r Dictat Solidari L’activitat, organitzada pel Servei Local de Català i el Pla Educatiu d’Entorn, comptarà enguany amb la participació de l’actor Rubén Yuste, qui llegirà un fragment de “Mar i cel” https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-biblioteca-municipal-acollira-el-proper-dilluns-el-3r-dictat-solidari/@@images/image/preview

La Biblioteca Municipal acollirà el proper dilluns el 3r Dictat Solidari

L’activitat, organitzada pel Servei Local de Català i el Pla Educatiu d’Entorn, comptarà enguany amb la participació de l’actor Rubén Yuste, qui llegirà un fragment de “Mar i cel”

El Dictat Solidari de l'any passat (foto: Localpres).
El Dictat Solidari de l'any passat (foto: Localpres)

El proper dilluns 20 d’abril a les 19 h, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà la 3a edició del Dictat Solidari, organitzat pel Servei Local de Català i el Pla Educatiu d’Entorn amb el suport de l’Ajuntament, Ràdio Rubí i Rubitv.cat. L’activitat, oberta a tota la ciutadania, consistirà en la lectura d’un fragment de l’obra clàssica d’Àngel Guimerà Mar i cel, adaptada per Xavier Bru de Sala per al cèlebre musical de Dagoll Dagom. L’encarregat de llegir el text serà Rubén Yuste, actor rubinenc que interpreta el pirata Malek a la darrera versió del muntatge.

Les persones que acudeixin dilluns a la biblioteca podran fer el dictat i corregir-lo de forma immediata amb l’ajut del Servei Local de Català, que incidirà en aquells fragments que puguin presentar més dificultats.

El Dictat Solidari també es podrà fer a les escoles el mateix dia 20 al matí, a partir d’una gravació que penjaran els mitjans locals Ràdio Rubí i Rubitv.cat als seus respectius webs. El text ha estat enregistrat prèviament per Rubén Yuste a l’Escola Montessori, aprofitant que els alumnes de 5è d’aquest centre estan treballant l’obra Mar i cel per tal de representar-la al maig.

La correcció del dictat també estarà disponible a les pàgines web de la ràdio municipal i de Rubitv.cat després de l’acte de la biblioteca.

Una activitat solidària
Coincidint amb el dictat, els organitzadors conviden els participants a portar aliments de primera necessitat, que es repartiran entre els beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. Es demanen especialment productes envasats, com ara llegums cuits o tomàquet fregit, a més de llet, oli i farina.

L’any passat, una vuitantena de persones van assistir al Dictat Solidari, en aquella ocasió centrat en l’obra de Josepa Gardenyes Joaquim Aragonès. De Rubí a Mauthausen. La solidaritat dels participants va permetre omplir una quinzena de caixes d’aliments.