Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Mestre Martí Tauler programa més d’un centenar d’activitats fins al gener Les Hores del conte, les Converses amb l’autor i els Clubs de lectura són algunes de les propostes que ofereix l’equipament per als propers mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Mestre Martí Tauler programa més d’un centenar d’activitats fins al gener

Les Hores del conte, les Converses amb l’autor i els Clubs de lectura són algunes de les propostes que ofereix l’equipament per als propers mesos

La Biblioteca ha organitzat múltiples activitats pensades per a diferents col•lectius fins a principis de l’any vinent.
La Biblioteca ha organitzat múltiples activitats pensades per a diferents col•lectius fins a principis de l’any vinent

La setmana vinent arrenca la nova programació d’activitats a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Des d’ara i fins a principis de l’any vinent s’organitzaran més d’un centenar de propostes dirigides a públics diversos. Com a principal novetat, aquest curs la Biblioteca vol promocionar el voluntariat a través dels programes LEXCIT, Parelles TIC i Aprenem.

El 21 de setembre es presentarà el projecte LEXCIT, una iniciativa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través de la millora de la seva comprensió lectora. Aquest 2015 s’ha dut a terme la primera edició del programa, en la qual hi han participat una quinzena de nens de 4t de primària de l’Escola La Schola i el mateix nombre de voluntaris. En la segona edició es vol ampliar el nombre d’alumnes participants ─fins a una trentena─, així com les escoles d’on provenen.

El 7 d’octubre serà el torn de la presentació d’Aprenem ─hereu del Banc dels Idiomes─, un projecte d’aprenentatge de llengües basat en l’intercanvi lingüístic que impulsen conjuntament la Biblioteca, l’Espai Jove Torre Bassas i l’Ateneu Municipal. Durant la sessió s’explicarà el funcionament del programa i es convidarà els rubinencs a apuntar-se als grups de conversa.

Per últim, el 26 d’octubre es donarà a conèixer la nova edició del projecte Parelles TIC, que promou l’intercanvi generacional en l’àmbit de les noves tecnologies. Aquesta proposta també està liderada pels tres equipaments culturals. A banda de presentar el programa, la Policia Local de Rubí oferirà una xerrada sobre la seguretat a Internet.

Activitats per a adults
La Generalitat de Catalunya ha declarat el 24 d’octubre Dia internacional de les biblioteques. Per commemorar aquesta efemèride, aquest dia es presentarà el llibre Les bibliotecàries: dietari de Pere Vila 1933 – 1940. La xerrada anirà a càrrec de la il·lustradora Elisa Pereza; la rubinenca Núria Mulé, prologuista del llibre; i la documentalista Sònia Pomares.

Durant aquests propers mesos s’han organitzat dues presentacions de llibres més, totes dues d’autors rubinencs: El día que murió Sergio Algora, de José Liñán Navarro (1 d’octubre); i Silencios rotos, de Graci Pérez (7 de novembre).

Les Converses amb l’autor tornaran a ser presents a la programació de la Biblioteca, amb els escriptors Jordi Cantavella (El brigadista), Ana Machancoses (Aquí y allí) i Andreu Martín.

A l’octubre, la Biblioteca iniciarà un nou cicle de clubs de lectura. Les inscripcions per participar en aquestes activitats s’han de formalitzar al mateix equipament cultural entre el 14 i el 30 de setembre.

També s’han organitzat diverses conferències i xerrades: Lectura i escriptura, vasos comunicants (15 d’octubre), Per a què serveixen les Humanitats en el segle XXI? (22 d’octubre), Aigües encantades (29 d’octubre), Patents, copyright i propietat industrial (26 de novembre), El ioga com ajuda a la fibromilàlgia (27 de novembre) i Educació superior i Emprenedoria (14 de gener).

El mes de novembre, els Castellers de Rubí seran l’entitat convidada de la Biblioteca ─l’any passat ho van ser els Geganters─. Així, es projectarà el documental Melting Pot (5 de novemrbe), es durà a terme un taller de castells i castellers (12 de novembre) i una demostració dels Castellers de Rubí al vestíbul de l’equipament (19 de novembre).

El 3 de desembre, Joan Lluís Lluís protagonitzarà el Club del llibre, un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials.

I del 14 al 19 de desembre, l’equipament col·laborarà amb La Marató de TV3 amb la venda de llibres a un euro.

Propostes audiovisuals
El Documental del mes (19 h), que s’organitza habitualment al Celler, es traslladarà provisionalment a la Biblioteca amb motiu d’unes obres de millora que es faran a l’equipament modernista. El 25 de setembre es projectarà El visionari. L’home que preveia l’economia mundial, el 23 d’octubre serà el torn de The Mulbery House (La Casa de la Morera), el 27 de novembre es farà el passi de Game Over, mentre que el 18 de desembre es podrà visionar The Visit.

En aquesta ocasió, el Cicle de cinema d’autor (11 h) està protagonitzat per Katharine Hepburn, amb la projecció de les pel·lícules La impetuosa (26 de setembre), La fiera de mi niña (31 d’octubre), La reina de África (28 de novembre), Historias de Philadelphia (19 de desembre) i La costilla de Adán (30 de gener).

També hi ha propostes cinematogràfiques per als més petits, gràcies al Cicle de cinema infantil en català (18 h). Entre les pel·lícules que es podran veure hi ha Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo, Els pingüins de Madagascar o Lilo & stich.

Activitats infantils
Com sempre, el públic infantil té un clar protagonisme a la programació cultural de la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

S’organitzaran noves sessions del cicle Nascuts per llegir (11 h), del Laboratori de lletres i imatges: infants de 5 a 10 anys (17.30 h), així com les populars hores del conte per a infants d’1 a 4 anys, de 4 a 7 anys, dramatitzades per aquesta segona franja d’edat i en anglès (Story Time). Els nens i nenes d’11 a 13 anys també poden participar al Club de Lectura Lectorsaltren!.

A més, s’han programat tallers de manualitats, visites familiars per conèixer l’equipament en profunditat i els serveis que ofereix, així com el projecte per fomentar la lectura Un conte, un taller!