Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Mestre Martí Tauler dona a conèixer un projecte solidari que uneix Rubí i Veneçuela L’exposició “Quan materials descartats es converteixen en ajuda humanitària per a Veneçuela: Efecte papallona” es podrà visitar a partir d’aquest dijous a l’equipament municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Mestre Martí Tauler dona a conèixer un projecte solidari que uneix Rubí i Veneçuela

L’exposició “Quan materials descartats es converteixen en ajuda humanitària per a Veneçuela: Efecte papallona” es podrà visitar a partir d’aquest dijous a l’equipament municipal

L'exposició parla d'un projecte solidari amb població vulnerable de Veneçuela (foto: Mi mejor amigo es).
L'exposició parla d'un projecte solidari amb població vulnerable de Veneçuela (foto: Mi mejor amigo es)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler obrirà aquest dijous l’exposició Quan materials descartats es converteixen en ajuda humanitària per a Veneçuela: Efecte papallona. Es tracta d’una proposta artística que difon el projecte solidari Mi mejor amigo es, a través del qual persones de Veneçuela en situació de vulnerabilitat reben cada mes ajuda humanitària.

Mi mejor amigo es és un projecte personal de la rubinenca Alexandra Medina, que ara fa quatre anys va sentir la necessitat de mitigar la situació de precarietat que vivien moltes persones al seu país natal. La seva idea era reunir productes de primera necessitat, com ara medicaments i articles d’higiene que d’una altra manera haguessin estat destruïts, i fer-los arribar a infants i gent gran que depenien de la caritat. En aquests moments, tres institucions i més de 300 persones reben mensualment aquesta ajuda humanitària.

L’exposició que es podrà visitar a partir d’aquest dijous a la Biblioteca documenta el valor d’aquest projecte solidari. La iniciativa, que compta amb la participació d’artistes com Pep Borràs i Laura Patricio, mostra de quina manera petites accions de reciclatge a casa nostra aconsegueixen canviar la vida de persones desafavorides a Veneçuela. Ho fa a través de diferents decorats, on els i les visitants poden experimentar les diferents realitats de Catalunya i del país llatinoamericà, i finalment escollir aquells productes que poden ajudar els infants i la gent gran “de l’altre costat de l’exposició”. Aquest caràcter interactiu fa que la mostra sigui especialment adequada per a la sensibilització del públic infantil.

Quan materials descartats es converteixen en ajuda humanitària per a Veneçuela: Efecte papallona es podrà visitar a partir d’aquest dijous i fins al 28 de febrer a la primera planta de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.