Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca dedica el Concurs de Punts de Llibre al 60è aniversari de la Fundació Museu Vallhonrat Els infants i joves que vulguin participar al certamen hauran de presentar els seus treballs del 4 d’abril al 21 de maig a l’equipament cultural del carrer d'Aribau https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca dedica el Concurs de Punts de Llibre al 60è aniversari de la Fundació Museu Vallhonrat

Els infants i joves que vulguin participar al certamen hauran de presentar els seus treballs del 4 d’abril al 21 de maig a l’equipament cultural del carrer d'Aribau

Els punts de llibre s'han de centrar en el Museu Etnogràfic Vallhonrat (foto: Fundació Museu Vallhonrat).
Els punts de llibre s'han de centrar en el Museu Etnogràfic Vallhonrat (foto: Fundació Museu Vallhonrat)

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler s'ha volgut sumar a la commemoració del 60è aniversari de la Fundació Museu Vallhonrat dedicant-hi el 28è Concurs de Punts de Llibre, adreçat a infants i joves de 5 a 16 anys. Els treballs es podran presentar del 4 d’abril al 21 de maig a l’equipament situat al carrer d'Aribau.

El Concurs de Punts de Llibre s’estructura en quatre categories en funció de l’edat dels participants: de 5 a 7 anys (categoria A), de 8 a 9 anys (categoria B), de 10 a 13 anys (categoria C) i de 14 a 16 anys (categoria D). Les obres presentades han de ser inèdites, realitzades amb qualsevol tècnica artística excepte retoladors fluorescents, imatges animades i lletres en relleu. Els punts han de tenir un format de 21 x 6 cm i s’han de presentar en cartolina blanca. En cas que siguin treballs realitzats amb ordinador, s’han d’acompanyar d’un suport informàtic on hi hagi la imatge amb una resolució mínima de 300 ppp. Darrere del punt de llibre, hi ha de figurar nom, cognoms, telèfon i edat de l’autor o autora.

El lliurament de premis tindrà lloc el 14 de juny a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Els guanyadors i guanyadores de cada categoria rebran un regal i els seus treballs seran impresos i repartits entre les persones usuàries de l’equipament cultural. La totalitat dels punts presentats s’exposaran a la Sala Infantil de la Biblioteca del 20 de juny al 18 de setembre.

    

60 anys de la Fundació Museu Vallhonrat

Els punts de llibre d'enguany hauran d'inspirar-se en els elements patrimonials i naturals que es poden trobar a la part exterior del Museu Etnogràfic Vallhonrat: un jardí amb una torre d'aigua, un safareig, arbres fruiters típics de la Mediterrània, una porxada, un sortidor amb peixos i la casa.

La Fundació Museu Vallhonrat va néixer a la dècada del 1960 de la mà de Miquel Vallhonrat Brau, amb l'objectiu de restaurar, protegir i divulgar la història dels objectes familiars i de tot un seguit de peces donades per particulars o comprades en antiquaris. Amb el pas dels anys, aquella col·lecció exposada en una habitació es va anar transformant en un museu on ja es poden admirar més de 9.000 peces catalogades i classificades en sis sales: armes, invents, celler, mobiliari, arqueologia i una sala única al món dedicada a l’obra de l’artista Pons Cirac.

El Museu Etnogràfic Vallhonrat és actualment una de les institucions culturals més importants de Rubí. La seva col·lecció, de gran valor històric, rep periòdicament les visites d'escoles, entitats i altres col·lectius. El museu, a més, disposa des de 2009 d'un auditori obert a l'organització d'exposicions i actes culturals.

   

 Bases del 28è Concurs de Punts de Llibre