Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 8a edició de la ruta ‘De tapes per la fira’ registra rècord de tapes venudes: més de 25.000 en 10 dies L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha lliurat un reconeixement als tres establiments més valorats per la ciutadania: Villamalquerida, Cafè Berlín i L’Antic Hostal del Gall https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 8a edició de la ruta ‘De tapes per la fira’ registra rècord de tapes venudes: més de 25.000 en 10 dies

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha lliurat un reconeixement als tres establiments més valorats per la ciutadania: Villamalquerida, Cafè Berlín i L’Antic Hostal del Gall

Els restauradors de Villamalquerida i el Cafè Berlín amb l’alcaldessa, el regidor de Comerç i la representant de Sant Galderic (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els restauradors de Villamalquerida i el Cafè Berlín amb l’alcaldessa, el regidor de Comerç i la representant de Sant Galderic (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Taco de pota blava del Villamalquerida és, pels rubinencs i les rubinenques, la millor tapa de la vuitena ruta “De tapes per la Fira”. Aquest dilluns ha tingut lloc a l’Ateneu Municipal el lliurament dels diplomes als tres restauradors que, segons la ciutadania, van elaborar les millors propostes gastronòmiques de la ruta emmarcada en la 25a edició de la Fira de Sant Galderic. A més de la proposta de  l’establiment especialitzat en cuina mexicana, completen el podi de les tapes més valorades El Cowboy del Cafè Berlín, en segona posició, i el Caneló de llamàntol i ceps de l’Antic Hostal del Gall que ha estat la tercera tapa més votada. Del 10 al 19 d’octubre, es van consumir 25.079 tapes: és la xifra més alta dels vuit anys d’història d’aquesta ruta. Les vendes han crescut un 19% respecte al 2018 i un 40% respecte al 2017.

Aquestes xifres són la millor valoració possible. Perquè el motiu d’aquesta ruta de tapes és promoure el sector i atraure nous clients als restaurants i bars de la ciutat. Sabem del bon nivell de la cuina que es fa a Rubí i la volem donar a conèixer”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. “Aquesta era la primera vegada que hem format part de la ruta i ser la tapa més valorada després de només cinc mesos d’haver obert el restaurant... Estem molt contents”, ha explicat Ivan Vila Romero del Villamalquerida.

Tots els establiments participants diuen que han atès clients nous amb motiu de la ruta, un 82% creu que la ruta els ha servit per promocionar-se i més del 96% asseguren que repetiran l’experiència l’any vinent. 10 dels 28 establiments que han participat en la ruta han superat les 1.200 tapes servides. “L’èxit d’aquest any l’hem de vincular, de manera especial, a l’èxit de la Fira de Sant Galderic que arribava als 25 anys i que ha estat una fira molt participativa”, ha conclòs Martínez. Rosa Roselló Garrigó de l’Associació de Sant Galderic, ha agraït la participació de tothom a la fira i a la ruta i s’ha felicitat per “l’èxit de la proposta gastronòmica de la ruta de tapes que treu molta gent al carrer”. A més, aquest any l’entitat també ha impulsat la creació dels Galderics, uns dolços fets a base de merenga, xocolata i panses que es poden adquirir i tastar a les pastisseries rubinenques Sant Jordi, La Lyonesa i Dic Bo.

Durant l’acte, també s’ha fet el sorteig d’un sopar entre totes les persones que han votat les tapes de la ruta. El guanyador ha estat Alfonso Ruz Ortega.