Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 4a edició del festival "Addictes al microteatre" estarà dedicada a l’amor La proposta de Rubí Jove i els grups de teatre juvenils tindrà lloc els dies 11 i 12 de maig a la Torre Bassas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 4a edició del festival "Addictes al microteatre" estarà dedicada a l’amor

La proposta de Rubí Jove i els grups de teatre juvenils tindrà lloc els dies 11 i 12 de maig a la Torre Bassas

Rodríguez, Tínez i Fernández, durant la presentació del festival davant dels mitjans de comunicació locals (foto: Ajuntament).
Rodríguez, Tínez i Fernández, durant la presentació del festival davant dels mitjans de comunicació locals (foto: Ajuntament)

La 4a edició del festival Addictes al microteatre, impulsat per Rubí Jove i els grups de teatre juvenils de la ciutat, tindrà lloc els dies 11 i 12 de maig a l’Espai Jove Torre Bassas. La proposta arriba enguany sota el títol Amor, ja que totes les obres programades s’inspiren en aquest tema universal.

Les representacions es faran dissabte i diumenge a les 18.30 i les 20 h. El primer dia es podran veure els muntatges Clic, de Fora del paper; Això no és una peça breu de teatre (sobre l’amor i la justícia), de Fata Morgana; Lo que nunca te dije, de Microexplicarte; i Almas en espera, de l’Escola Memory. Diumenge, les obres representades seran Call me Burroughs, de Tiamat Teatre; Infectados, d’Ojo Peligro; Lo que no debí decirte en nuestra primera cita, d’Escena 13; i Obrint portes, de Parapapà.

La iniciativa ens agrada molt. Creiem que aconseguim fer xarxa entre les diferents companyies de Rubí i del voltant”, ha assegurat Imanol Fernández, de Tiamat Teatre. Enguany, sis de les vuit companyies participants són de Rubí i les altres dues ─Parapapà (Sabadell) i Escola Memory (Barcelona)─ han estat seleccionades fruit d’una convocatòria feta a través de les xarxes socials.

En aquesta edició, la proposta manté el format habitual de representacions simultànies a diferents espais de la Torre Bassas, pels quals circula el públic dividit en petits grups. Tant Fernández com Irene Tínez, de la companyia Ojo Peligro, han posat en valor el fet que el públic assisteixi a les quatre obres que es representin a cadascuna de les dues jornades d’Addictes al microteatre. “Això crec que és molt maco perquè quan vas a d’altres festivals d’aquest tipus només pots anar a veure una de les obres. En el cas de Rubí, els assistents tindran la possibilitat de veure les quatre obres i això està molt bé pels actors i directors, perquè constantment veus que ve gent”, ha dit Tínez.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha felicitat els grups teatrals organitzadors per la feina feta: “L’Ajuntament no podia deixar de donar suport a aquests col·lectius que van tenir una idea i que l’han fet realitat convertint-la en un èxit”. El regidor ha aprofitat la compareixença per posar en valor el teatre a la ciutat: “Tota la gent que li dedica estima i hores, sense més compensació que omplir”. I ha agraït la flexibilitat dels actors i actrius per fer múltiples representacions per tal que el públic pugui veure tots els espectacles, “fet que fa més rica la fórmula”. Rodríguez ha assegurat que el festival tornarà a ser un èxit i ha dit que “la Torre Bassas queda petita, pel fet de morir d’èxit, i per això anem en la direcció que la ciutat sigui en si un marc on fer cultura”.

L’entrada per a assistir a les representacions és gratuïta, però cal fer la reserva de manera anticipada ja que l’aforament és limitat ─a cada sala només hi caben una dotzena de persones, a banda dels actors─. Les reserves s’han de fer a través de www.rubijove.cat.

Un festival consolidat
Prop de 200 persones van passar al desembre per l’última edició del festival jove de microteatre, en aquella ocasió dedicat a les lluites socials. La proposta va donar signes de consolidació amb un increment de companyies participants i la conseqüent ampliació de les obres.

Addictes al microteatre va néixer el 2017 amb l’objectiu de donar visibilitat a la feina que desenvolupen els grups de teatre juvenils de la ciutat. En aquest temps, el festival ha passat a tenir una periodicitat semestral i s’ha convertit en un element dinamitzador de l’activitat teatral a la ciutat, com ho demostra l’aparició de companyies noves com Fora del paper. “Ens agradaria que el festival seguís creixent. De moment tenim plantejades dues edicions a l’any, però en un futur la intenció és augmentar-les i intentar fer-ne tres”, ha avançat Irene Tínez.

La voluntat dels organitzadors del festival és estendre la fórmula a d’altres equipaments de la ciutat. En aquest sentit, el 19 de maig es farà una versió reduïda d’Addictes al microteatre al CRAC.