Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a Fira del Vehicle Elèctric promou la mobilitat sostenible L’esdeveniment permet a les persones visitants conèixer solucions de mobilitat i obtenir informació i assessorament tècnic fins dissabte a les 20 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 3a Fira del Vehicle Elèctric promou la mobilitat sostenible

L’esdeveniment permet a les persones visitants conèixer solucions de mobilitat i obtenir informació i assessorament tècnic fins dissabte a les 20 h

L’alcaldessa, Ana Maria Martínez, ha visitat la fira acompanyada de Francisco Polo, secretari d'Estat de Societat de la Informació i Agenda Digital. (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
L’alcaldessa, Ana Maria Martínez, ha visitat la fira acompanyada de Francisco Polo, secretari d'Estat de Societat de la Informació i Agenda Digital. (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

La 3a Fira del Vehicle Elèctric de Rubí Brilla s’ha posat en marxa aquest divendres a la rambleta de Joan Miró i la zona de la Nova Estació. La ciutadania la podrà visitar fins dissabte a les 20 h. Un any més, l’esdeveniment és un aparador de la mobilitat elèctrica i sostenible adreçat tant a la ciutadania com al teixit empresarial. La Fira del Vehicle Elèctric de Rubí va néixer de la mà del Congrés Rubí Brilla i ja en la seva segona edició va esdevenir una cita amb entitat pròpia que es va incorporar al calendari de fires al carrer de la ciutat. “És una mostra més de la nostra aposta pel canvi de model energètic des del punt de vista medi ambiental i també des del punt de vista econòmic. Sostenibilitat i innovació són dos conceptes que per nosaltres són indestriables”, ha dit l’alcaldessa. La Fira del Vehicle Elèctric permet a les persones visitants conèixer solucions de mobilitat sostenible, obtenir informació i assessorament tècnic, i provar gratuïtament tota mena de vehicles elèctrics. “Tots els canvis importants requereixen temps. Les administracions hi han d’apostar i nosaltres com a administració hem fet tota l’aposta que es pot fer: hem creat fotolineres públiques, tenim bonificacions fiscals i promovem espais d’informació i assessorament com aquesta fira”, ha conclòs.

En aquesta tercera edició s’ha reforçat el vessant divulgatiu de la proposta i s’hi han programat xerrades que comparen costos i rendiments del motor de combustió i el motor elèctric, i l’equip Rubí Brilla hi ofereix el servei ‘Ja surt a compte!’, consistent a calcular el temps d'amortització que cal per passar-se al cotxe elèctric o a altres serveis de mobilitat sostenible. La fira coincideix en el temps amb la imminent convocatòria d’ajudes de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), que també col·labora amb l’esdeveniment, per a l’adquisició de vehicles elèctrics (turismes, furgonetes i motocicletes) i per a la instal·lació de punts de recàrrega (per particulars, comunitats de veïns, empreses, administracions, etc) de manera que la ciutadania pot preparar el seu canvi de model energètic visitant les diferents parades de la fira. Les persones visitants hi poden trobar models de les principals marques de vehicles elèctrics del mercat: Hyundai, Kia, Nissan, Renault, Tesla, Volkswagen, Vectrix, Niu, entre d’altres. També hi ha espai per a empreses que ofereixen serveis de recàrrega com Domotic Conforf o Enchufing i l’asseguradora RACC.

La Fira del Vehicle Elèctric també és una proposta lúdica, amb circuits de segways, monocicles i ginys elèctrics per a joves i adults, circuit de cotxes de joguina elèctrics per a nens i nenes, xocolatada solar i música amb la Latin Band de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. L’alcaldessa ha visitat la fira acompanyada de Francisco Polo, secretari d'Estat de Societat de la Informació i Agenda Digital.

El programa de la Fira es pot consultar al web municipal.