Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 21a Fira del Joc i l’Esport al Carrer se celebrarà diumenge 20 d’octubre La proposta que es va posposar per risc de pluja a finals de setembre tindrà lloc el pròxim diumenge a la rambla del Ferrocarril de 10 a 14 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La 21a Fira del Joc i l’Esport al Carrer se celebrarà diumenge 20 d’octubre

La proposta que es va posposar per risc de pluja a finals de setembre tindrà lloc el pròxim diumenge a la rambla del Ferrocarril de 10 a 14 h

Detall del cartell de la fira.
Detall del cartell de la fira

La 21a Fira del Joc i l’Esport al carrer tindrà lloc diumenge 20 d’octubre entre les 10 i les 14 h a la Rambla del Ferrocarril. La proposta que anualment organitza l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració d’associacions i entitats locals està adreçada en primer lloc a la infància i l’adolescència, així com a les seves famílies. Es tracta d’una jornada lúdica i esportiva que promou l’activitat del joc i el valor de la convivència al carrer, recupera la tradició del lleure i l’intercanvi lúdic a l’espai públic entre persones de diferents edats, cultures i capacitats.

La fira també fomenta l’activitat física saludable mitjançant l'exposició de diverses pràctiques esportives que van des del futbol i el bàsquet fins a l’atletisme gràcies a la col·laboració de més d'una vintena d'entitats de la ciutat, entre col·lectius solidaris, entitats d'educació en el lleure i clubs esportius.

En total, les persones que la visitin hi trobaran més de 30 activitats per a totes les edats i totes les capacitats.

Com cada any, la Fira del Joc i l’esport al carrer compta amb la participació activa del Consell dels Infants i Joves de Rubí, que llegiran el manifest pel dret al joc a les 12 h; i també el Consell Consultiu de la Gent Gran. Tots dos consells han preparat una gimcana que animarà als visitants a realitzar un mínim de 4 activitats per obtenir un obsequi.

A més del vessant esportiu i de joc, durant tot el matí s’ha previst animació i una ‘scape room’  que promou la prevenció de l’assetjament escolar.

Pressupostos Participatius 2020
Aquest any, la Fira incorpora un punt participatiu presencial dels pressupostos participatius de 2020. Els nens i nenes de 8 a 16 anys poden decidir en quines partides s’inverteixen un total de 50.000 euros que l’Ajuntament ha posat a la seva disposició. Diumenge, els nens i nenes trobaran a la Rambla un punt informatiu amb panells on s’explica què són els pressupostos participatius i quins són els canals de recollida de propostes, una maqueta gegant a través de la qual podran jugar a imaginar com seria la seva ciutat ideal i una activitat de recollida de propostes a través d’una dinàmica de grup.