Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 1a Jornada de la Formació Professional de Rubí inclourà una quinzena de demostracions a càrrec dels centres educatius Les activitats, orientades a donar a conèixer aquest tipus d’ensenyament, tindran lloc aquest divendres 8 de maig a l’edifici Rubí+D https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/la-1a-jornada-de-la-formacio-professional-de-rubi-incloura-una-quinzena-de-demostracions-a-carrec-dels-centres-educatius/@@images/image/preview

La 1a Jornada de la Formació Professional de Rubí inclourà una quinzena de demostracions a càrrec dels centres educatius

Les activitats, orientades a donar a conèixer aquest tipus d’ensenyament, tindran lloc aquest divendres 8 de maig a l’edifici Rubí+D

A la jornada es donaran a conèixer diferents opcions de formació professional (foto: Localpres).
A la jornada es donaran a conèixer diferents opcions de formació professional (foto: Localpres)

La 1a Jornada de la Formació Professional de Rubí, que tindrà lloc aquest divendres 8 de maig a l’edifici Rubí+D, inclourà una quinzena de demostracions a càrrec dels centres educatius participants, entre els quals hi haurà els instituts La Serreta, L’Estatut i J. V. Foix, el col·legi Regina Carmeli, l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) i el Centre de Formació d’Adults Pau Casals, a banda del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament. Durant la cita organitzada pel Consell de la Formació Professional de Rubí, també s’impartiran diverses conferències sobre programes formatius i de foment de l’ocupació juvenil.

La jornada s’iniciarà a les 9 h a l’auditori del Rubí+D amb la benvinguda de l’alcaldessa, Carme García. Entre les 9.30 i les 19 h, se succeiran els tallers, exposicions i xerrades a càrrec dels centres educatius i les institucions convidades.

A l’apartat de demostracions, el col·legi Regina Carmeli ensenyarà als visitants el maneig i muntatge de material per fer activitats al medi natural, procediments de primers auxilis i quines són les claus per afrontar amb èxit una entrevista de feina. L’Institut La Serreta farà proves de perruqueria amb models; L’Estatut farà demostracions de suport i manteniment informàtic i pàgines web; i el J. V. Foix exposarà un automatisme desenvolupat al Cicle Formatiu de Grau Superior de Robòtica i mostrarà el funcionament d’uns frens ABS en una maqueta, a mode de presentació del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Electromecànica. Pel que fa a edRa, farà dos tallers per presentar els seus cicles de Serigrafia artística, Interiorisme gràfic i Gràfica interactiva. En ells mostrarà el procés d’estampació de bosses i com es treballa amb una impressora 3D.

El SIO també té previst organitzar diverses presentacions durant la jornada de divendres per tal d’ensenyar als assistents algunes de les matèries que formen part de l’oferta formativa d’aquest servei. Així, oferirà tallers d’instal·lacions elèctriques, energies renovables, fabricació mecànica, cafeteria, soldadura i recerca de feina.

Pel que fa a les conferències, s’iniciaran a les 9.30 h amb la intervenció de Joana Ferrer, cap del Servei d’Orientació i Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que parlarà sobre la continuació dels estudis després de l’ESO. A les 10.30 h, Jesús Martín, coordinador d’FP de FETE-UGT, oferirà la xerrada L’oferta de l’FP Dual i les necessitats de les empreses: el camí cap a l’excel·lència. A les 11 h, Carme Martínez, directora de Fem Pedagogia i màster IDEA en Ciències de l’Educació, impartirà la conferència Reenganxa’t als estudis. A les 12 h, la tècnica del SIO Neus Olivé presentarà el Programa de Garantia Juvenil, i Sonia Pérez, responsable de formació de la Cambra de Comerç de Terrassa, farà el mateix amb el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE). A les 13 h, el Servei de Joventut i Dona de l’Ajuntament explicarà als assistents en què consisteix el seu programa Antenes, així com les activitats que es realitzen a l’Espai Jove Torre Bassas.

Ja a la tarda, a partir de les 15.30 h, el cap d’estudis de cicles formatius de l’Institut J. V. Foix, José Ramón Luque, parlarà de les sortides professionals dels cicles que imparteix aquest centre ─Gestió administrativa, Electromecànica de vehicles, Instal·lacions elèctriques automatitzades, Administració i finances i Automatització i robòtica industrial─. A les 16.30 h, Francesc Jerez, tècnic del SIO, oferirà la conferència Objectiu: trobar feina; i les xerrades finalitzaran a partir de les 17.30 h amb la intervenció d’Eduard Gascón, director del Centre de Formació d’Adults Pau Casals, que parlarà sobre l’FP en relació a les escoles d’adults.

La 1a Jornada de la Formació Professional de Rubí, d’entrada gratuïta, s’adreça a tota la població, però especialment als joves que s’estan plantejant en aquests moments l’etapa de formació secundària no obligatòria.