Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 19a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer promou els valors entre la infància Aspectes com la cooperació, la diversitat, la companyonia o la responsabilitat seran el fil conductor de les activitats organitzades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 19a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer promou els valors entre la infància

Aspectes com la cooperació, la diversitat, la companyonia o la responsabilitat seran el fil conductor de les activitats organitzades

L’alcaldessa, els regidors de Serveis a les Persones i d’Esports i membres del Consell dels Infants han presentat la fira.
L’alcaldessa, els regidors de Serveis a les Persones i d’Esports i membres del Consell dels Infants han presentat la fira

Aquest dissabte se celebrarà la 19a edició de la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer, organitzada per l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat. Entre les 17 i les 21 h, la rambla del Ferrocarril acollirà les diferents activitats programades. Com en edicions anteriors, l'esdeveniment tindrà un clar valor educatiu, ja que promourà el valor del joc i l'espai de convivència als carrers de la ciutat, recuperant espais d'intercanvi entre persones de diferents edats, cultures i capacitats.

Enguany, la fira pivotarà al voltant de 13 valors. Aspectes com la cooperació, la diversitat, la companyonia o la responsabilitat tindran una presència visible a la fira i també seran el fil conductor de les activitats organitzades per les entitats.

Aquest any hem organitzat la fira, si és possible, amb una mica més d’il·lusió que la resta d’edicions ─ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez─, perquè com sabeu estem treballant per implementar polítiques municipals des de la visió dels infants”. Segons la màxima responsable del govern local, les necessitats dels infants i adolescents no poden ser tractades com a demandes sectorials d’un col·lectiu concret, sinó que la incorporació de la seva mirada a l’hora de definir les polítiques públiques és el millor garant per crear una ciutat més inclusiva, oberta i solidària.

La fira disposarà de prop d’una vintena d’estands d’entitats de tot tipus, entre les quals hi haurà la del Consell dels Infants i Adolescents, que enguany tindrà més visibilitat amb la intenció de reconèixer la seva implicació en la defensa dels drets de la infància a la ciutat. Alba Barceló, membre del Consell dels Infants, ha explicat què suposa la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer per a aquest òrgan: “Amb la Fira del Joc volem reivindicar el dret dels nens i nenes a poder jugar”. Segons la rubinenca, de 12 anys, la fira compta amb diferents activitats “perquè tant els nens i nenes com la gent gran puguin jugar”.

Perquè tot plegat sigui més divertit per als infants, aquests disposaran d’un passaport on podran anotar les activitats completades (tallers de manualitats, jocs tradicionals, activitats esportives...). Amb un mínim de quatre activitats, podran aconseguir la baldufa de la fira de manera gratuïta, fins a esgotar existències.

A banda de la gran diversitat d'espais on es programaran jocs i activitats per a totes les edats, la fira també comptarà amb una cercavila i animació amb la Cia. La Tal, el teatre de titelles itinerants “En Quimet i el seu tricicle”, la lectura del Manifest pel Dret a Jugar (19.30 h) i el concert de cloenda amb el grup Macedònia (19.45 h).