Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 18a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer prendrà aquest dissabte la rambla del Ferrocarril Més d’una vintena d’entitats participaran en aquesta cita organitzant activitats lúdiques i esportives entre les 17 i les 21 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 18a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer prendrà aquest dissabte la rambla del Ferrocarril

Més d’una vintena d’entitats participaran en aquesta cita organitzant activitats lúdiques i esportives entre les 17 i les 21 h

Els regidors Marta García i Juan López amb el cartell de la fira.
Els regidors Marta García i Juan López amb el cartell de la fira

La rambla del Ferrocarril acollirà aquest dissabte a la tarda la 18a edició de la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer, organitzada per l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració de més d’una vintena d’entitats de la ciutat. Enguany la cita s’ha traslladat al setembre per evitar la concentració d’activitats pròpia del mes de juny i per donar una benvinguda festiva al curs escolar.

Un any més, la fira arriba farcida de propostes lúdiques i esportives amb les quals es vol reivindicar el joc i el valor de la convivència als carrers de la ciutat. “El dret a jugar és un dels drets que es recullen a la Convenció sobre els Drets dels Infants. A través d’aquest joc, que reivindiquem que es faci al carrer, fem visibles altres qüestions: el valor de la convivència, la cohesió social entre diferents edats, cultures i capacitats, i la recuperació del carrer com a espai de joc i d’intercanvi”, ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, qui també ha reclamat la necessitat de construir una ciutat “a la mida dels infants”.

Amb aquesta visió s’han dissenyat les activitats que ompliran la rambla del Ferrocarril aquest dissabte entre les 17 i les 21 h. Entitats d’educació en el lleure, col·lectius solidaris i clubs esportius, entre d’altres, han preparat una programació que inclou tallers de manualitats, jocs tradicionals, activitats artístiques i les més diverses pràctiques esportives. Fins i tot el Consell Consultiu de la Gent Gran s’ha volgut sumar a la iniciativa amb un taller de jocs de taula clàssics, amb l’objectiu de reivindicar els beneficis de l’intercanvi intergeneracional.

També hi tindrà un protagonisme especial el Consell dels Infants, que, a banda de participar activament en la preparació d’aquesta fira, farà lectura d’un manifest en defensa dels drets dels infants escrit pels propis consellers. Aquest acte reivindicatiu tindrà lloc a les 19 h.

Esport integrador
Prop d’una desena d’entitats esportives s’han implicat enguany a la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer amb activitats que promouen l’activitat física des d’un punt de vista integrador i cooperatiu. Tal com ha explicat el regidor d’Esports, Juan López, la participació de col·lectius com el Club Esportiu Horitzó “ens ajuda a reforçar un dels objectius clau d’aquesta cita i de tota l’acció de govern: afavorir l’accés al joc i a l’esport als nens amb diversitat funcional, així com promoure el coneixement de la realitat d’aquest col·lectiu a la resta de la població. Treballar aquests aspectes en l’àmbit de la infància és primordial per aconseguir una ciutat realment inclusiva”.