Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’OSE va donar suport a la creació de 32 empreses el 2014 La tasca d’assessorament del Servei de Creació d’Empreses es va traduir en 45 llocs de treball nous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’OSE va donar suport a la creació de 32 empreses el 2014

La tasca d’assessorament del Servei de Creació d’Empreses es va traduir en 45 llocs de treball nous

El regidor amb dos dels socis fundadors de Kliu Solutions.
El regidor amb dos dels socis fundadors de Kliu Solutions

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí va donar suport a la creació de 32 empreses durant el 2014, sumant un total de 45 llocs de treball nous. El seu Servei de Creació d’Empreses, encarregat d’orientar, informar i donar suport als emprenedors de la ciutat, va atendre 214 persones que van presentar 192 projectes empresarials.

Entre les empreses creades figuren vuit comerços, quatre professionals independents, quatre d’hostaleria i restauració, tres indústries, tres empreses de formació i educació, tres de reparacions, dues vinculades al sector recreatiu i cultural, dues de la construcció, una del sector de la imatge i el benestar, una de transports i una de comerç a l’engròs.

El regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha visitat aquest dimarts una d’aquestes empreses, Kliu Solutions, que va iniciar la seva activitat fa escassament cinc mesos, després de rebre l’assessorament de l’OSE. La companyia, ubicada al polígon Rubí Sud, es dedica a la fabricació d’un revestiment 100% ecològic a base de suro projectat que millora i soluciona impermeabilitzacions, aïllaments tèrmics i acústics, i problemes de salnitre, entre d’altres.

Durant el 2014, els fundadors de Kliu Solutions van mantenir diverses sessions d’assessorament amb un consultor del Servei de Creació d’Empreses, que els va ajudar a millorar el seu pla d’empresa i a tramitar la sol·licitud d’un aval a l’Institut Català de Finances. Això els va permetre afrontar amb millors garanties la posada en marxa del seu negoci, que a hores d’ara ja gaudeix dels primers clients.

Durant la visita d’aquest dimarts, Buscallà ha pogut constatar les possibilitats d’aquest projecte i la bona valoració que fan els seus responsables de l’assessorament rebut des del Servei de Creació d’Empreses.

Acompanyant els emprenedors
L’assessorament del Servei de Creació d’Empreses va des de la definició de la idea empresarial fins a la seva realització, parant especial atenció a la planificació del projecte. L’usuari rep informació general útil per a la creació de la seva empresa i orientació específica sobre els serveis que l’Ajuntament posa al seu abast, com per exemple la formació impartida per l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER). També se l’assessora i se l’ajuda en la tramitació del finançament necessari.

Des de fa uns mesos, a més, els emprenedors rubinencs tenen la possibilitat de donar d’alta la seva activitat de forma directa a través del nou Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de l’OSE. Aquest servei té com a objectiu facilitar i simplificar els tràmits de constitució, afavorint que totes les gestions necessàries es puguin enllestir de manera telemàtica en un termini de només 48 hores des de l’obertura de l’expedient, enfront dels 40 dies habituals.

Mesures anticrisi
Dins el Pla de mesures anticrisi 2014, l’Ajuntament va incloure novament diverses accions de suport als emprenedors. Entre aquestes cal destacar els Ajuts per a la creació d’empreses i el suport al treball autònom, que van subvencionar un total de 21 projectes. 

Imatges relacionades

El regidor amb els responsables de Kliu Solutions a les oficines de l'empresa
El regidor amb els responsables de Kliu Solutions a les oficines de l'empresa
El regidor ha pogut conèixer les aplicacions del suro projectat
El regidor ha pogut conèixer les aplicacions del suro projectat