Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ONCE assessorarà l’Ajuntament per garantir que totes les obres que es fan a la ciutat compleixen els requisits d’accessibilitat El consistori ha arribat a aquest acord amb l’organització fruit del seu compromís per millorar la qualitat de vida de la ciutadania amb diversitat funcional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’ONCE assessorarà l’Ajuntament per garantir que totes les obres que es fan a la ciutat compleixen els requisits d’accessibilitat

El consistori ha arribat a aquest acord amb l’organització fruit del seu compromís per millorar la qualitat de vida de la ciutadania amb diversitat funcional

L’alcaldessa i la regidora de Serveis a les Persones s’han reunit amb el director de l’agència ONCE a Terrassa.
L’alcaldessa i la regidora de Serveis a les Persones s’han reunit amb el director de l’agència ONCE a Terrassa

L’Ajuntament de Rubí i l’ONCE han arribat a un acord amb l’objectiu de garantir que totes les obres i millores que es fan en espais públics i equipaments municipals contemplen criteris d’accessibilitat. D’aquesta manera, el consistori fa un pas més en les seves polítiques d’atenció a la diversitat funcional, que representen una de les línies prioritàries del govern municipal per al present mandat.

Segons l’acord assolit, l’Ajuntament podrà recórrer a una tècnica de l’ONCE sempre que executi obres noves o reformes per tal de rebre assessorament en matèria d’accessibilitat. Aquesta persona tindrà un contacte constant amb el consistori, de manera que també podrà informar-lo d’aquells punts de la ciutat que plantegen problemes a les persones invidents o amb mobilitat reduïda. De la seva banda, l’Ajuntament designarà un tècnic municipal per a aquestes qüestions, amb l’objectiu d’agilitar el traspàs d’informació.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, considera que l’acord amb l’ONCE “pot representar un punt d’inflexió en les polítiques que estem desenvolupat per donar una atenció correcta a les persones amb diversitat funcional. El més important és que amb aquesta mesura estem establint un canal de comunicació directe i constant amb l’ONCE que ens permetrà vetllar perquè totes les actuacions que fem a la ciutat es fan sota criteris d’accessibilitat”.

L’Ajuntament i l’ONCE han assolit aquest acord en el marc d’una trobada entre l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el director de l’agència ONCE a Terrassa, Francisco Aguilar.

Taula de la diversitat funcional
L’ONCE és precisament una de les entitats que formen part de la nova Taula d’atenció a la diversitat funcional, impulsada recentment per l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de disposar d’un òrgan participatiu que reculli les necessitats de les persones amb diversitat funcional i elabori propostes per millorar la seva situació. També integren aquest fòrum l’Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí (APDIR), pares i familiars de la Font del Ferro, Associació de Mares i Pares d’Alumnes i direcció del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, AVAN, Club Esportiu Horitzó, DAPSI, Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP), Llar Ca n’Alzamora, Associació Estel i Centre de Dia de Salut Mental.