Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina de la Gent Gran preveu obrir presencialment després de la pandèmia Des del mes de març, el servei ha atès telefònicament 50 veïns i veïnes que de mitjana tenen entre 80 i 85 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Oficina de la Gent Gran preveu obrir presencialment després de la pandèmia

Des del mes de març, el servei ha atès telefònicament 50 veïns i veïnes que de mitjana tenen entre 80 i 85 anys

L’Oficina esdevé una via de contacte directe amb les persones grans de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’Oficina esdevé una via de contacte directe amb les persones grans de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Oficina de la Gent Gran, impulsada per l’Ajuntament de Rubí, s’adreça a tota la ciutadania de més de 60 anys, amb la voluntat de ser un espai on les persones grans puguin adreçar-se per rebre informació i orientació. Des de l'Oficina es valora cada consulta i si escau es deriva la demanda al servei municipal que millor pot atendre-la. L’Oficina respon a la petició d’assessorament específic que el col·lectiu de persones grans de la ciutat va expressar en el marc de la diagnosi del Pla estratègic d’aquest àmbit el 2018 i que, amb l’aprovació del Pla el 2019, es va consolidar com a línia d’actuació. Aquest recurs creat durant el primer estat d'alarma és una via de contacte directe amb les persones grans de la ciutat que permet reaccionar més ràpidament en situacions d'emergència o d'elevada vulnerabilitat entre veïns o veïns d'edat avançada.

Des del mes de març, a causa de la situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19, l’oficina atén telefònicament i per correu electrònic (637 83 10 92, jdl@ajrubi.cat), però preveu obrir presencialment quan les restriccions sanitàries ho permetin. L'horari d'atenció presencial serà els dimecres de 16 a 18 h al carrer General Prim 33-35, 2a planta amb cita prèvia al telèfon de l’oficina. Des del mes de març, l’oficina ha atès 50 persones d'entre 80 i 85 anys.

Actius durant l’emergència sanitària
Des de l’Oficina de Gent Gran es treballa per oferir propostes a les persones de més edat per tal que es mantinguin actives. Per això, cada semestre es promou el programa d’activitats Gaudeix de la vida en gran!. Des del mes de març, les propostes d’aquest programa es desenvolupen en línia mitjançant càpsules en vídeo per tal que les persones grans les puguin seguir des de casa seguint les recomanacions sanitàries per protegir-se de la Covid-19. Els tallers en línia són: Parlem d’emocions, Mindfulness, Sexualitat a partir dels 60 i Anglès per viatjar. Les diferents sessions dels tallers es poden consultar al web municipal. El programa d’Intercanvi intergeneracional ‘Memòria viva’ també ha continuat des de casa i es pot veure en línia.