Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Institut Torrent dels Alous i el CEE Ca n’Oriol tanquen la primera edició del seu projecte d’intercanvi La regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha assistit a la jornada de cloenda d’aquest programa que va arrencar fa quatre anys i que treballa per la inclusió i l’intercanvi d’experiències https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Institut Torrent dels Alous i el CEE Ca n’Oriol tanquen la primera edició del seu projecte d’intercanvi

La regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha assistit a la jornada de cloenda d’aquest programa que va arrencar fa quatre anys i que treballa per la inclusió i l’intercanvi d’experiències

Moment de la jornada celebrada aquest dimecres (Foto: Localpres).
Moment de la jornada celebrada aquest dimecres (Foto: Localpres)

L’Institut Torrent dels Alous i el Centre d’Educació Especial Ca n’Oriol van engegar ara fa quatre anys una iniciativa de col·laboració per promoure un espai inclusiu a partir de l’expressió artística i l'intercanvi d'experiències entre el seu alumnat. El projecte va arrencar amb els alumnes de l’institut cursant primer de secundària i ha finalitzat aquest dimecres al matí amb una trobada entre els participants que ha comptat amb la presència de la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

La iniciativa s’ha estructurat en quatre etapes corresponents a quatre cursos. La primera va consistir en un concert a càrrec dels alumnes de l’institut al Centre d’Educació Especial. La següent fase va constar d’una nova trobada a l’escola de Ca n’Oriol on hi va haver un nou intercanvi musical, en aquest cas amb la participació d’alumnes de primer i segon de l’Institut Torrent dels Alous i de secundària del CEE. La tercera fase va reunir els alumnes de les dues institucions al centre de Ca n’Oriol per participar en tallers d’expressió artística, un nou intercanvi musical que, en aquesta ocasió, va comptar amb una interpretació conjunta d’una peça musical. A més, els participants van compartir esbarjo.

La part final ha consistit a recollir l’experiència i intercanviar impressions a través d’escrits, cartes, murals i dibuixos, entre d’altres. D’altra banda, els alumnes de quart d’ESO de l’institut han iniciat el traspàs als alumnes de primer que els agafaran el relleu.

El procés ha finalitzat aquest dimecres amb la jornada de convivència celebrada a les instal·lacions de l’institut.

La regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha destacat la tasca de les dues entitats i el treball a favor de la inclusió: “Estem molt contents que dos centres educatius de la ciutat treballin plegats i que, a més, ho facin amb un objectiu que afavoreix la societat en general perquè treballar per la inclusió és treballar per una societat millor”.