Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès” arriba aquest dijous a la Biblioteca La mostra, comissariada per l’historiador local Jaume Parras Salvador, és una iniciativa de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’exposició “La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès” arriba aquest dijous a la Biblioteca

La mostra, comissariada per l’historiador local Jaume Parras Salvador, és una iniciativa de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Rubí

Les naus industrials de l’Escardívol enderrocades per la rierada (foto: Antoni Boada Barbé – Arxiu Municipal de Rubí).
Les naus industrials de l’Escardívol enderrocades per la rierada (foto: Antoni Boada Barbé – Arxiu Municipal de Rubí)

L’exposició itinerant La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès s’instal·larà aquest dijous a la planta baixa de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, on es podrà visitar fins al proper 20 de març. La mostra, comissariada per l’historiador rubinenc Jaume Parras Salvador, és una iniciativa de l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i compta amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Rubí.

La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès commemora els 60 anys d’un episodi que va suposar danys molt importants i grans canvis a totes les poblacions afectades. La rierada va ser la catàstrofe natural històrica amb major número de víctimes a Espanya i, per a les localitats que la van patir, es tracta del referent històric més important després de la Guerra Civil.

La mostra que es podrà a visitar a la Biblioteca consta de setze suports amb imatges i informació sobre aquells fets. El seu contingut s’ha abordat des d’una visió comarcal, que té en compte de manera conjunta les poblacions afectades del Vallès i del Baix Llobregat, i incorpora una lectura política, que evidencia com la dictadura va fer servir la rierada per fer propaganda del Règim.

La riuada del 62, una catàstrofe al Vallès està oberta a tothom i en especial als centres educatius, que poden sol·licitar visitar-la a través del Servei d’Educació i Infància i que tenen a la seva disposició un catàleg de la mateixa. Com a activitats complementàries a l’exposició, hi ha previstes una visita guiada al càrrec de Jaume Parras Salvador el dimecres 1 de març a les 18 h, i la conferència 25 de setembre de 1962: la riuada immoral de Franco, que pronunciarà el mateix historiador el dijous 9 de març a les 18.30 h a l’auditori de la Biblioteca.

Abans de passar per Rubí, la mostra ja s’ha pogut veure a Terrassa i, més endavant, s’exposarà a la resta de municipis que van viure la rierada.

Objectius de Desenvolupament sostenible