Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “La dècada prodigiosa” recupera imatges dels treballs arqueològics realitzats a Rubí a principis del segle XX L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha inaugurat la mostra aquest dijous al Museu Municipal Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’exposició “La dècada prodigiosa” recupera imatges dels treballs arqueològics realitzats a Rubí a principis del segle XX

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha inaugurat la mostra aquest dijous al Museu Municipal Castell

L’alcaldessa ha inaugurat l’exposició (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha inaugurat l’exposició (foto: Localpres)

El Museu Municipal Castell (MMUC) acull fins al 31 de gener de 2016 l’exposició La dècada prodigiosa. L’arqueologia catalana, un instrument vertebrador al servei de la Mancomunitat de Catalunya. La mostra, fruit de la col·laboració entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i la Diputació de Barcelona, s’ha inaugurat aquest dijous amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manuel Rueda, i els comissaris de l’exposició, Àngels Casanovas i Jordi Rovira.

La dècada prodigiosa. L’arqueologia catalana, un instrument vertebrador al servei de la Mancomunitat de Catalunya vol donar a conèixer el paper que va jugar la Mancomunitat de Catalunya a principis del segle XX en el desenvolupament de l’arqueologia catalana i, alhora, com aquesta pràctica arqueològica va contribuir a la construcció identitària del país.

Coincidint amb la seva estada a Rubí, l’exposició incorpora un plafó dedicat a la ciutat, amb fotografies de tasques arqueològiques realitzades durant el període 1914-1924, i quatre peces de la cultura ibèrica localitzades a Can Fatjó: un bol i un plat de ceràmica del segle I a.C., un guttus de ceràmica grisa d’aquest mateix període, i un vas troncònic decorat amb bandes del segle II a.C.

A la inauguració de la mostra, l’alcaldessa s’ha felicitat que propostes com aquesta recalin a la nostra ciutat. “És una oportunitat perquè els joves de la ciutat visitin l’exposició, coneguin la seva història, entenguin el present i tinguin les claus per desentrellar el futur que els depararà”, ha dit l’alcaldessa. Martínez també ha posat l’accent en la qualitat del material exposat, en sintonia amb la voluntat de l’Ajuntament de consolidar una oferta cultural de nivell i de posar en valor el patrimoni local.

De la seva banda, el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Josep Manel Rueda, ha destacat el caràcter itinerant de l’exposició, ja que permetrà donar a conèixer arreu del territori l’important paper que van jugar els arqueòlegs que van treballar dins i fora del país en la construcció de la identitat de la Catalunya de principis del segle XX.

La mostra La dècada prodigiosa. L’arqueologia catalana, un instrument vertebrador al servei de la Mancomunitat de Catalunya es podrà visitar al MMUC fins al 31 de gener de 2016. L’accés és gratuït.

Imatges relacionades

L'exposició es pot veure al MMUC (foto: Localpres)
L'exposició es pot veure al MMUC (foto: Localpres)
L'exposició fa un recorregut fotogràfic per l'arqueologia catalana (foto: Localpres)
L'exposició fa un recorregut fotogràfic per l'arqueologia catalana (foto: Localpres)