Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Immersos en les dades” es prorroga fins al 6 de novembre La mostra ubicada al Celler proposa una reflexió al voltant de la cultura del segle XXI i les grans transformacions de l’era digital https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’exposició “Immersos en les dades” es prorroga fins al 6 de novembre

La mostra ubicada al Celler proposa una reflexió al voltant de la cultura del segle XXI i les grans transformacions de l’era digital

L’exposició aporta diferents materials que conviden a la reflexió (foto: Localpres).
L’exposició aporta diferents materials que conviden a la reflexió (foto: Localpres)

L’exposició Immersos en les dades ha prorrogat la seva estada al Celler fins al 6 de novembre gràcies a la bona acollida de la ciutadania. Prop de 900 persones ja han passat per la mostra produïda pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ja sigui per visitar-la lliurament o per participar als tallers que s’hi han programat.

Immersos en les dades és una adaptació itinerant de l’exposició Big Bang Data del CCCB que ha arribat a la ciutat gràcies a la col·laboració entre aquesta institució, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament. Rubí és el primer municipi del Vallès on s’ha pogut veure la mostra, que passarà posteriorment per Terrassa i Sant Cugat.

A través de diversos materials, Immersos en les dades proposa a l’espectador una reflexió sobre la cultura del segle XXI i les grans transformacions de l’era digital. La mostra explora l’emergència de la base de dades com a marc de pensament cultural i polític i els efectes de la dadificació al món, un fenomen que situa al mateix nivell de rellevància que l’arribada de l’electricitat al segle XIX. L’exposició s’estructura en cinc àmbits temàtics: El pes del núvol. Geografies emergents de les dades; El batec del món. Què és la dadificació; Què penses, què fas, què sents. La producció social de les dades; Som dades. De la quantificació a la mercantilització del jo; i Dades per al bé comú. Cap a una cultura crítica i participativa. A més, incorpora un espai de documentació i un altre per a activitats educatives. Tot plegat conforma un recorregut interactiu dissenyat perquè el públic prengui consciència de tota la informació que es genera al món i del cost que comporta.

Un dels grans atractius de l’exposició ha estat el gran volum d’activitats gratuïtes organitzades al seu voltant, algunes de les quals han comptat amb la participació de les escoles de la ciutat. Entre aquestes propostes, ha destacat especialment la conferència Què és el Big Data?, pronunciada per José Luis de Vicente, comissari de la mostra.