Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Diorames de Nadal” es pot visitar fins al 15 de gener a l’Aula Cultural L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha presidit aquest diumenge la inauguració de la mostra organitzada per l’Associació de Pessebristes de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’exposició “Diorames de Nadal” es pot visitar fins al 15 de gener a l’Aula Cultural

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha presidit aquest diumenge la inauguració de la mostra organitzada per l’Associació de Pessebristes de Rubí

L’alcaldessa, observant un diorama que reprodueix la plaça de l’Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa, observant un diorama que reprodueix la plaça de l’Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Associació de Pessebristes de Rubí ha inaugurat aquest diumenge a l’Espai Expositiu Aula Cultural la tradicional mostra Diorames de Nadal. L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i del regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón.

Els artesans i artesanes de l’entitat pessebrista han creat per a l’ocasió 21 diorames de grans dimensions que reprodueixen episodis clàssics del naixement de Jesús, escenes diverses de temàtica nadalenca, i indrets i personatges relacionats amb la ciutat. Enguany hi destaquen els diorames en homenatge a l’Esbart Dansaire de Rubí, amb motiu del seu centenari, i a la Fundació Museu Vallhonrat, en la commemoració dels seus seixanta anys d’història, així com una espectacular instal·lació de la plaça de l’Ajuntament que mostra amb tot detall el seu aspecte actual. També s’hi pot trobar un curiós diorama protagonitzat pel Bòdum on totes les figures han estat elaborades amb la tècnica de l’amigurumi.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha agraït el gran treball que han realitzat les persones que integren l’Associació de Pessebristes de Rubí per tenir a punt aquesta nova exposició de diorames i complir així amb una de les tradicions més estimades per la ciutadania rubinenca. “És una entitat que, malgrat el pas del temps, sempre troba la manera de renovar el seu compromís amb la cultura popular i tradicional rubinenca, pensant noves idees que acostin el seu art a la ciudania”, ha dit la primera edil. Martínez ha valorat com a exemple d’això la incorporació de temàtiques locals entre les obres exposades, així com l’organització d’activitats innovadores, com la ruta de pessebres a l’entorn natural de Rubí.

Rubí suma ja més de 100 anys de tradició pessebrista, una setantena dels quals protagonitzats per l’Associació de Pessebristes. Aquest Nadal, a banda de la mostra de diorames de l’Aula Cultural, també es pot gaudir del pessebre instal·lat al vestíbul de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, de les catorze obres distribuïdes a l’entorn natural i d’un pessebre municipal, a la plaça de l’Ajuntament, que ha renovat enguany el seu disseny.

La mostra Diorames de Nadal es pot visitar a l’Espai Expositiu Aula Cultural fins al 15 de gener en els següents horaris: de dilluns a dissabte, de 17.30 a 20.30 h; i diumenges i festius, de 12 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h.

L'acte d'inauguració de l'exposició ha inclòs una actuació de l'Esbart Dansaire de Rubí, amb motiu del centenari de l'entitat.