Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat es completa amb la convocatòria de tres “focus groups” Les trobades tindran lloc els dies 8, 9 i 15 de març, i s’adrecen a ciutadania d’entre 18 i 65 anys, persones grans a partir de 65 anys, i joves d’entre 14 i 18 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat es completa amb la convocatòria de tres “focus groups”

Les trobades tindran lloc els dies 8, 9 i 15 de març, i s’adrecen a ciutadania d’entre 18 i 65 anys, persones grans a partir de 65 anys, i joves d’entre 14 i 18 anys

L’enquesta presentada recentment es completarà ara amb sessions de debat (foto: Ajuntament de Rubí).
L’enquesta presentada recentment es completarà ara amb sessions de debat (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha convocat tres focus groups amb l’objectiu de complementar les dades recollides a l’Enquesta anual de satisfacció i coneixement de la ciutat 2022. Les sessions, que tindran lloc el mes de març, s’adrecen a diferents segments de població: ciutadania d’entre 18 i 65 anys, persones grans a partir de 65 anys i joves d’entre 14 i 18 anys.  

El focus group és una metodologia qualitativa que permet extreure informació a partir d’un debat dinamitzat. Si els resultats de l’enquesta realitzada dins l’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat posen de manifest quantes persones pensen una determinada cosa, els focus grups ajudaran a saber ara la raó per la qual ho pensen, a banda de moltes altres dades que podrien sorgir de manera espontània durant la dinàmica.

Les sessions de debat s’estructuraran sobre un guió de preguntes que seguirà estrictament els blocs temàtics de l’enquesta presentada recentment. Així, les persones assistents tractaran les següents qüestions:

  • Satisfacció de viure a Rubí
  • Problemes que més preocupen la ciutadania
  • Actuació de l’Ajuntament i dels serveis municipals
  • Valoració de l’equip de govern i de l’alcaldessa

El calendari de trobades serà:

  • Ciutadania de 18 a 65 anys: dimecres 8 de març, de 18 a 20 h, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler
  • Ciutadania a partir de 65 anys: dijous 9 de març, de 10.30 a 12.30 h, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler
  • Ciutadania de 14 a 18 anys: dimecres 15 de març, de 17.30 a 19.30 h, a l’Espai Jove Torre Bassas

Seran sessions d’assistència reduïda, entre 8 i 12 persones, amb l’objectiu de facilitar la dinàmica de debat. Les persones interessades a assistir-hi s’han d’inscriure prèviament enviant un correu a gabinetestudisestadistics@ajrubi.cat indicant-hi nom, edat, zona de residència i telèfon de contacte. Per a dubtes o consultes, es poden adreçar al telèfon 93 588 70 00 ext. #6870 a dilluns a divendres de 9 a 14 h, o bé al mateix correu electrònic.

L’Estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat es realitza anualment des del 2016 i posa de relleu l’opinió dels rubinencs i rubinenques sobre la ciutat, els serveis municipals i l’evolució del municipi, mitjançant un qüestionari consensuat i redactat per responsables del Gabinet d’Estudis i Estadístiques de Gerència de l’Ajuntament de Rubí i, des de la passada edició, també a través dels focus groups. Aquesta metodologia combinada permet recollir aportacions molt valuoses per a la millora de la ciutat.

Objectius de Desenvolupament sostenible