Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Expositiu Antiga Estació recorda els cent anys de l’arribada del tren a Rubí La mostra, organitzada dins els actes commemoratius del centenari del ferrocarril, es podrà visitar fins al 19 de gener de 2019 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Espai Expositiu Antiga Estació recorda els cent anys de l’arribada del tren a Rubí

La mostra, organitzada dins els actes commemoratius del centenari del ferrocarril, es podrà visitar fins al 19 de gener de 2019

L’exposició “Cent anys de tren” es pot visitar a l’Antiga Estació (foto: Localpres).
L’exposició “Cent anys de tren” es pot visitar a l’Antiga Estació (foto: Localpres)

L’exposició Cent anys de tren, que commemora el centenari de l’arribada del ferrocarril elèctric a Rubí, es pot visitar a l’Espai Expositiu Antiga Estació des d’aquest dijous i fins al 19 de gener de 2019. La mostra està integrada per imatges antigues provinents de l’Arxiu Municipal, l’Arxiu de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), l’Arxiu Nacional de Catalunya i l’Arxiu del Centre d’Estudis del Transport, a banda de materials originals cedits per FGC.

L’exposició explica l’evolució de la ciutat des de l’arribada del tren fins a l’actualitat. El primer àmbit de la mostra engloba el Rubí de finals del segle XIX, la transformació de l’antiga vila en ciutat i el temps de la repressió. En un segon apartat, es parla de la inauguració del ferrocarril i de com aquest episodi va portar el progrés i la modernitat a Rubí. El tercer àmbit se centra en l’època d’esplendor dels anys 20 i 30, els temps de la guerra i la rierada del 1962. L’últim apartat de la mostra recorre la història dels FGC des del seu naixement l’any 1979, el nou període expansiu de Rubí a finals dels anys 80 i, com a capítol final, la inauguració de la nova estació el 14 de setembre de 1993.

El centenari de l’arribada del tren a la ciutat es commemorarà amb diversos actes durant aquest any. L’efemèride també serà molt present a la Festa Major que s’inicia el proper 28 de juny, ja que protagonitzarà algunes de les activitats del tradicional mercat de l’illa de vianants.