Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai 1413 acull la cloenda del curs per a directors i mestres d’esbarts L’Agrupament d’Esbarts Dansaires va escollir Rubí com a seu de les classes, que van iniciar-se a l’octubre amb la participació de 42 persones de 19 entitats diferents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Espai 1413 acull la cloenda del curs per a directors i mestres d’esbarts

L’Agrupament d’Esbarts Dansaires va escollir Rubí com a seu de les classes, que van iniciar-se a l’octubre amb la participació de 42 persones de 19 entitats diferents

La cloenda del curs ha reunit més de 200 dansaires a l’Espai 1413.
La cloenda del curs ha reunit més de 200 dansaires a l’Espai 1413

L’Espai 1413, situat al barri d’El Pinar, ha acollit aquest dissabte la festa del cloenda del curs per a directors i mestres d’esbarts organitzat per l’Agrupament d’Esbarts Dansaires. 42 persones provinents de 19 entitats de tot Catalunya han participat a la formació, que ha tingut lloc entre els mesos d’octubre i febrer a l’Espona, Centre de la Dansa Tradicional Catalana. 

Els assistents al curs de directors i mestres d’esbarts han rebut formació teòrica i pràctica sobre la dansa tradicional catalana, des dels fonaments bàsics de la música i el moviment fins a qüestions específiques com la realització de programacions per a grups infantils o l’organització d’espectacles. Com a entitat amfitriona, l’Esbart Dansaire de Rubí ha tingut un protagonisme especial al curs, aportant part dels mestres que han impartit les classes.

La trobada d’aquest dissabte a l’Espai 1413 ha servit per tancar de forma festiva les setmanes prèvies de formació i intercanvi d’experiències. Els més de 200 dansaires participants han tingut ocasió de ballar plegats amb la música en directe de Marcel Casellas, compositor i intèrpret de música tradicional.

La cloenda ha comptat amb l’assistència del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, qui ha destacat el paper central de Rubí dins l’àmbit de dansa tradicional catalana: “Els anys han consolidat l’Esbart Dansaire de Rubí com un dels grans referents de la dansa a Catalunya i, alhora, un ambaixador d’excepció de la nostra ciutat. El fet d’acollir el Centre de la Dansa Tradicional Catalana també contribueix a fer de Rubí un focus d’atenció del món de la dansa, fent possible iniciatives com aquest curs. Ens n’hem de sentir orgullosos”.