Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Torre de la Llebre guanya el concurs de comparses de Carnaval amb la proposta "Torrecarrils de la Llebre" L’AMPA de l’Escola 25 de Setembre ha quedat en segona posició amb "Un mar de plàstic quin fàstic", mentre que la tercera classificada ha estat la Llar d’infants Barrufets amb "Les barrufabelles" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola Torre de la Llebre guanya el concurs de comparses de Carnaval amb la proposta "Torrecarrils de la Llebre"

L’AMPA de l’Escola 25 de Setembre ha quedat en segona posició amb "Un mar de plàstic quin fàstic", mentre que la tercera classificada ha estat la Llar d’infants Barrufets amb "Les barrufabelles"

Membres de l’Escola Torre de la Llebre, posant amb el primer premi del concurs (foto: Ajuntament – Lali Puig).
Membres de l’Escola Torre de la Llebre, posant amb el primer premi del concurs (foto: Ajuntament – Lali Puig)

L’Escola Torre de la Llebre ha estat la guanyadora del Concurs de comparses de Carnaval d’aquest any. La seva proposta Torrecarrils de la Llebre, inspirada en el centenari de l’arribada del ferrocarril a Rubí, ha obtingut una valoració de 90 punts. En segon lloc ha quedat la comparsa Un mar de plàstic quin fàstic, de l’Escola 25 de Setembre, que reivindicava la importància de mantenir els mars i oceans nets. El jurat ha premiat aquest grup amb 88 punts. Els tercers classificats han estat els membres de la Llar d’infants Barrufets, que han rebut 82 punts per la comparsa Les barrufabelles, una proposta dels pares i mares del centre.

Els tres grups premiats s’han donat a conèixer aquest dimarts al vespre en un acte que ha tingut lloc al Museu Municipal Castell (MMUC) i que ha comptat amb la presència del jurat del concurs, format per representants de grups de teatre i dansa amateur de la ciutat ─Va de Teatre, Corimbo i Metrónomo─. Com l’any passat, les persones encarregades de valorar les comparses han passejat d’incògnit per tota la rua, amb l’objectiu de no condicionar les coreografies i afavorir d’aquesta manera l’espectacularitat de la desfilada. Els grups guanyadors rebran 700 euros, 400 euros i 200 euros respectivament.

La comparsa Torrecarrils de la Llebre, formada per unes 150 persones, es va centrar en l’arribada del tren a la ciutat ara fa cent anys per elaborar les disfresses: “Vam voler representar el que era el Rubí de fa cent anys, recreant els diferents personatges de l’època, amb el context que es vivia en aquell moment: des del capellà fins als nens, passant pels pagesos, la burgesia i els ferroviaris”, ha explicat la representant del grup, Pilar Ribes, durant l’acte de lliurament de guardons.

Per la seva banda, Núria Cañete, de la comparsa Un mar de plàstic quin fàstic, s’ha referit a la disfressa escollida per l’Escola 25 de Setembre: “L’eix transversal que està treballant l’escola aquest curs és el medi ambient i vam apostar pel mar i els seus residus. I justament poc després de decidir la temàtica del projecte va aparèixer una balena morta per haver engolit plàstic i això ens va animar a continuar”. Unes 160 persones van desfilar dissabte integrats en aquest particular mar.

Els representants de comparsa Les barrufabelles, els tercers classificats, no han pogut assistir a l’acte de lliurament de premis.

La rua de Carnaval ha reunit enguany prop de 1.200 participants agrupats en 16 comparses, de les quals 14 estaven inscrites al concurs. A l’hora de puntuar-les, s’ha tingut en compte el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, el suport d’elements com vehicles o carrosses i l’ambient musical.

Les diverses activitats programades en el marc del Carnaval han estat molt participatives. Entre les diferents propostes destaca el ball de Carnaval, que enguany ha estrenat ubicació a El Celler i que ha comptat amb una afluència de públic d’entre 4.000 i 4.500 persones.

Enterrament de la Sardina
El Carnaval arribarà aquest dimecres a la seva fi amb el tradicional enterrament de la Sardina a l’Escardívol. El seguici fúnebre es concentrarà a les 18 h a la plaça de Pearson, on s’explicarà la història del rei Carnestoltes i la vella Quaresma, i des d’allà s’adreçarà cap a l’Escardívol, acompanyat de diverses entitats i col·lectius de la ciutat. A les 19 h, està prevista la crema de la sardina, que anirà a càrrec de la Colla de Diables de la Riera. Per a l’enterrament s’ha de vestir de dol, portar un ciri encès i una sardina penjada d’una canya.

Malgrat la fi del Carnaval, fins al 15 de març encara es podrà visitar a la sala d’exposició de l’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa els treballs presentats al Concurs de màscares.

Imatges relacionades

El jurat ha estat format per representants de grups de teatre i dansa amateur de la ciutat (foto: Ajuntament – Lali Puig)
El jurat ha estat format per representants de grups de teatre i dansa amateur de la ciutat (foto: Ajuntament – Lali Puig)
Els premis s'han lliurat aquest dimarts al Museu Municipal Castell (foto: Ajuntament – Lali Puig)
Els premis s'han lliurat aquest dimarts al Museu Municipal Castell (foto: Ajuntament – Lali Puig)
La segona classificada ha estat la comparsa "Un mar de plàstic quin fàstic", de l'AMPA de l'Escola 25 de Setembre (foto: Ajuntament – Lali Puig)
La segona classificada ha estat la comparsa "Un mar de plàstic quin fàstic", de l'AMPA de l'Escola 25 de Setembre (foto: Ajuntament – Lali Puig)