Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Teresa Altet recull el reconeixement d’Unicef com a Centre Referent en Educació en Drets d’Infància i Ciutadania Global La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i una representació de la comunitat educativa del Centre d’Educació Especial han acompanyat l’escola a l’acte de lliurament, celebrat a Barcelona https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola Teresa Altet recull el reconeixement d’Unicef com a Centre Referent en Educació en Drets d’Infància i Ciutadania Global

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i una representació de la comunitat educativa del Centre d’Educació Especial han acompanyat l’escola a l’acte de lliurament, celebrat a Barcelona

La regidora, amb el professorat i l’alumnat de l’Escola Teresa Altet (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La regidora, amb el professorat i l’alumnat de l’Escola Teresa Altet (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’Escola Teresa Altet de Rubí ha recollit aquest dimarts el reconeixement atorgat per Unicef Comitè Espanyol com a Centre Referent en Educació en Drets d’Infància i Ciutadania Global. El lliurament s’ha produït en el marc de l’acte L’educació en drets de la infància, una eina transformadora de l’entorn, que ha tingut lloc a la Casa del Mar de Barcelona.

La jornada s’ha iniciat amb la ponència Educar en els drets dels infants, a càrrec de la mestra Irene Puig. A continuació ha tingut lloc la presentació del programa Educació en drets per part de Maria Mur, responsable d’educació d’Unicef Comitè Catalunya, i un col·loqui posterior al voltant d’aquest tema que ha comptat amb la participació de la directora de l’Escola Teresa Altet, Dolors Oliver, i de representants dels altres dos centres guardonats. Finalment, la presidenta d’Unicef Comitè Catalunya, Anna Folch, ha lliurat els reconeixements, que en el cas del Teresa Altet han recollit els propis alumnes del centre.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha acompanyat la direcció del Teresa Altet en aquesta important jornada: “El reconeixement d’Unicef significa una merescuda recompensa a una feina de fa molts anys a favor dels drets de la infància. L’Escola Teresa Altet ha tingut l’encert d’impregnar tot el seu projecte educatiu d’aquest compromís, que situa l’alumnat al centre i el fa partícip de valors tan essencials com la inclusió”, ha manifestat. L’edil també ha subratllat la plena sintonia d’aquesta iniciativa amb les polítiques municipals, reconegudes per la mateixa Unicef amb el segell Ciutat Amiga de la Infància.

A l’acte d’aquest dimarts, l’Escola Teresa Altet també ha comptat amb el suport d’una representació de la comunitat educativa del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, amb el qual duu a terme un projecte d’escola compartida que facilita la inclusió dels infants amb diversitat intel·lectual.

Una aposta ferma pels drets de la infància
A l’hora de concedir aquest reconeixement, Unicef ha tingut en compte la tasca que ha desenvolupat històricament el centre educatiu rubinenc en matèria d’educació en drets d’infància i que té, entre els seus principals emblemes, un Consell dels Infants propi format per alumnes de tots els cursos. A banda d’això, l’organització ha premiat l’esforç d’avaluació de les accions realitzades fins a la data i la presentació d’un programa de creixement que garanteix la continuïtat d’aquest projecte educatiu.

La convocatòria dels reconeixements als Centres Referents en Educació en Drets d’Infància i Ciutadania Global és anual i està oberta a tots els centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària. Amb els tres lliuraments fets aquest dimarts, a Catalunya ja són quatre les escoles que compten amb aquesta distinció. Arreu de l’estat espanyol, en són 71.

Imatges relacionades

Moment del lliurament del reconeixement (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
Moment del lliurament del reconeixement (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)