Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música Pere Burés amplia el seu públic amb dos projectes nous El centre educatiu ha posat en marxa una orquestra adreçada especialment a persones amb diversitat funcional i un taller de “Música i moviment” per a infants de 3 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola Municipal de Música Pere Burés amplia el seu públic amb dos projectes nous

El centre educatiu ha posat en marxa una orquestra adreçada especialment a persones amb diversitat funcional i un taller de “Música i moviment” per a infants de 3 anys

L’Escola Municipal de Música ofereix formació per a totes les edats (foto: Escola Municipal de Música Pere Burés).
L’Escola Municipal de Música ofereix formació per a totes les edats (foto: Escola Municipal de Música Pere Burés)

L’Escola Municipal de Música Pere Burés ha fet un pas més per diversificar la seva oferta educativa amb la posada en marxa de dos projectes nous: l’Orquestra per a la Diversitat, que s’adreça especialment a persones que pateixen algun tipus de discapacitat física o psíquica, i el taller Música i moviment per a infants de 3 anys.

L'Orquestra per a la Diversitat és una iniciativa oberta a tothom però especialment a les persones amb diversitat funcional. Amb aquest projecte es vol sensibilitzar l’alumnat envers la música, treballar per la integració i la cohesió social, i oferir una eina terapèutica que millori la qualitat de vida de les persones amb alguna discapacitat. “Aquesta proposta de l’Escola Municipal de Música és un instrument més per afavorir la integració d’aquest col·lectiu i convertir Rubí en una ciutat veritablement inclusiva. Esperem que aquesta bona idea gaudeixi d’una gran acollida i que tinguem Orquestra per a la Diversitat per molts anys”, ha declarat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

L’Orquestra per a la Diversitat ha iniciat el curs amb places vacants, per la qual cosa les persones interessades encara són a temps d’apuntar-s’hi. El grup es reuneix un cop per setmana i, dins la seva activitat, ja hi ha programats tres concerts per Nadal, fi de curs i el Dia Europeu de la Música (21 de juny).

Pel que fa al taller Música i moviment per a infants de 3 anys, pretén acostar la música als més petits amb sessions setmanals en què es treballen aspectes com la memòria, la pulsació i el ritme, l’audició i el moviment i la dansa. A diferència de l’activitat Música en família, que també s’adreça a alumnat d’aquesta edat, els infants que assisteixen a aquesta activitat ho fan sense els pares i mares.

Una àmplia oferta formativa
L’Escola Municipal de Música Pere Burés disposa actualment d’un gran ventall de cursos i projectes que busquen acostar la música a la ciutadania de manera pràctica i creativa. El centre ofereix les següents especialitats instrumentals: piano, violí, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, baix elèctric, bateria, saxòfon, viola, violoncel, contrabaix, trompeta, trombó, flauta travessera, flauta de bec, clarinet i oboè, a banda de cant clàssic i modern. La formació de l’escola abasta totes les edats, des dels nadons i infants que participen als tallers de Música en família i Música en moviment fins als joves i adults que cursen els diferents graus d’ensenyament musical.

El centre també té en marxa diversos projectes que contribueixen a la difusió de la música entre la població, com ara les corals descentralitzades, de joves i d’adults; les diferents orquestres i bandes; o les sessions de musicoteràpia, rítmica i treball corporal, entre d’altres.

Actualment, l’escola compta amb més de 650 alumnes.