Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música omple el 2016 d’activitats amb motiu del seu 35è aniversari La gran majoria de propostes que ha preparat el centre educatiu ubicat a l’Escardívol estaran obertes a tota la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola Municipal de Música omple el 2016 d’activitats amb motiu del seu 35è aniversari

La gran majoria de propostes que ha preparat el centre educatiu ubicat a l’Escardívol estaran obertes a tota la ciutadania

Xavier Galí, Marta Garcia i Montse Martí han presentat els actes del 35è aniversari davant dels mitjans de comunicació (foto: Localpres).
Xavier Galí, Marta Garcia i Montse Martí han presentat els actes del 35è aniversari davant dels mitjans de comunicació (foto: Localpres)

L’Escola Municipal de Música Pere Burés celebrarà el seu 35è aniversari al llarg d’aquest 2016 amb un gran nombre d’activitats, la majoria de les quals estaran obertes a tota la ciutadania. Les diferents propostes arrencaran aquest divendres amb un ball de Carnestoltes per a les famílies i el professorat del centre.

L’Escola de Música Pere Burés és un servei educatiu municipal que està molt arrelat a Rubí i que en aquests moments compta amb més de 700 alumnes de totes les edats i del que crec que podem estar orgullosos. És una escola que intenta fer ciutat i ho aconsegueix acompanyant i socialitzant molts actes que s’organitzen al municipi a través de la música [...]”, ha declarat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, durant la presentació de l’aniversari. “Crec que és molt important la funció pedagògica que desenvolupa l’Escola de Música i aquesta tasca socialitzadora, que genera cohesió social a la ciutat”.

De la seva banda, el director de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, Xavier Galí, ha posat l’accent en la il·lusió de l’equip docent a l’hora d’organitzar aquest programa d’activitats: “Ens fa molta gràcia tenir l’oportunitat de celebrar aquest 35è aniversari, que a la vegada també ens permet tenir un motiu més de crida envers la ciutadania perquè ens conegui més. Moltes de les activitats que durem a terme al llarg d’aquest any ja les fem, però si més no ens donaran un relleu diferent i potser cridarem més l’atenció”.

Després del ball de Carnestoltes d’aquest divendres, les activitats seguiran al febrer amb una visita d’alumnes i famílies al Museu Pau Casals. La voluntat de l’escola, però, és compartir el gruix de les propostes amb tota la ciutadania, començant per la Setmana Cultural del mes de març, que enguany prendrà un caràcter especial amb iniciatives participatives com un lipdub.

A l’abril, tindran lloc el Cicle de Música de Cambra i el 2n Festival de Música Moderna, a banda d’una proposta molt original que combinarà música i dansa contemporània sota el títol de Ballant amb Van Gogh!

El mes de maig serà un dels moments forts de la commemoració, amb la programació del concert de final de curs dels grups instrumentals, un espectacle del Cor Jove basat en diferents peces de musicals i el concert especial del 35è aniversari, consistent en una cantada infantil titulada El Trencanous i el Rei dels Rats. A més, els membres del Cor Jove participaran en un intercanvi a Vacarisses.

Per al juny s’ha previst una altra jornada important, la Festa de la Música, amb actuacions a diferents escenaris de la ciutat.

Les activitats es reprendran a l’octubre, amb una performance que es farà coincidir amb la festivitat de Sant Galderic; al novembre s’ha programat l’habitual concert de Santa Cecília; i al desembre, un espectacle intercultural amb convidats de diferents cultures presents a Rubí.

Com a part de la commemoració, l’Escola Municipal de Música també ha estrenat un logotip especial elaborat per alumnes de l’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa.

Esperem molta participació i, per aconseguir-ho, volem fer molta difusió de les activitats tant dins com fora de l’escola”, ha explicat Montse Martí, membre de la comissió. 

35 anys promovent l’educació musical
L’Escola Municipal de Música Pere Burés va néixer el 1981 de la mà del músic rubinenc Pere Burés i a petició del llavors alcalde Miquel Llugany, amb l’objectiu de posar a l’abast de tota la ciutadania un nou corrent pedagògic impulsat pel Pare Ireneu Segarra, basat en la cançó tradicional catalana i amb la participació activa dels alumnes.

Durant uns anys, van conviure dues escoles a la ciutat, la municipal i la del mestre Miquel Cases Bell, que finalment es van fusionar el curs 87-88. En aquell moment, el centre va deixar la seva ubicació inicial a la plaça del Doctor Guardiet per situar-se de forma definitiva a l’Escardívol.

L’escola compta actualment amb més de 700 alumnes de totes les edats ─des de nadons a persones de més de 70 anys─ i ofereix un ampli ventall d’ensenyaments i serveis.