Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música mostrarà la riquesa del seu projecte educatiu el proper 21 d’abril El centre ha preparat una jornada de portes obertes participativa en què els visitants podran fer un tastet dels diferents ensenyaments que s’hi imparteixen https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola Municipal de Música mostrarà la riquesa del seu projecte educatiu el proper 21 d’abril

El centre ha preparat una jornada de portes obertes participativa en què els visitants podran fer un tastet dels diferents ensenyaments que s’hi imparteixen

Susana Fernández, directora de l’Escola Municipal de Música Pere Burés.
Susana Fernández, directora de l’Escola Municipal de Música Pere Burés

L’Escola Municipal de Música Pere Burés obrirà les seves portes el proper divendres 21 d’abril a les 18 h per donar a conèixer a la ciutadania la seva àmplia oferta educativa. La jornada tindrà un caràcter molt participatiu, ja que s’hi han previst petits tallers amb l’objectiu que els visitants puguin experimentar en primera persona què significa ser alumnes del centre.

La directora de l’escola, Susana Fernández, ha animat els rubinencs i rubinenques a aprofitar aquest dia per descobrir el gran potencial d’aquest equipament municipal: “Tothom té un lloc a l’Escola Municipal de Música, fem activitats en què tothom s’hi pot veure reflectit [...]. Rubí té un gran tresor en aquesta escola”.

Prop de 660 alumnes de totes les edats, des de nadons fins a gent gran, avalen el projecte educatiu de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Un centre que en els darrers anys ha diversificat sensiblement la seva activitat, incorporant noves opcions tant pel que fa l’ensenyament reglat com a d’altres serveis. Així, a banda de l’ampli ventall d’especialitats instrumentals ─prop d’una vintena─, l’escola acull diverses corals, orquestres, grups instrumentals i bandes, ofereix tallers de musicoteràpia, rítmica per a adults i treball corporal, i promou la sensibilització musical entre col·lectius de diferents edats. En aquest darrer apartat, destaquen les sessions adreçades a nadons de 0 a 3 anys i les seves famílies, que enguany s’ampliaran amb una proposta de sensibilització musical exclusivament per als infants més petits.

Hi ha molts especialistes que diuen que la música és més una teràpia que un art. Realment, amb la música es troba molta calma, però també molta passió i molta força, és un cúmul de sensacions. És important que tothom pugui trobar el seu moment per acostar-s’hi”, ha reivindicat Susana Fernández.

22è Cicle de Música de Cambra
Un dels trets característics de l’Escola Municipal de Música Pere Burés és la seva implicació en la vida social i cultural rubinenca. Bona prova d’això és l’organització del Cicle de Música de Cambra, una programació de concerts de petit format oberts a tota la ciutadania que enguany arriba a la seva 22a edició.

El cicle arrencarà el proper dijous 20 d’abril amb un recital de jazz a càrrec de Jaume Vilaseca Trio. Els gèneres moderns i la música clàssica conviuen en una programació de sis concerts que també inclou les actuacions de Jordi Sabatés, que acompanyarà amb el piano la pel·lícula Sherlock Junior de Buster Keaton (27 d’abril), el duet de clavecins format per Marju Vatsel i Jordi Reguant (4 de maig), el Miquel Bofill Sax Quartet (11 de maig), la formació de ritmes afrocubans Afreketé (18 de maig) i els trombonistes del Quartet Gaudí (25 de maig).

Tots els concerts tindran lloc a l’auditori Alicia de Larrocha de l’escola a partir de les 21 h. L’accés és lliure.