Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música mostrarà dilluns la seva extensa oferta formativa Les persones interessades a conèixer el centre i els ensenyaments que s’hi imparteixen podran fer-ho a partir de les 19 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola Municipal de Música mostrarà dilluns la seva extensa oferta formativa

Les persones interessades a conèixer el centre i els ensenyaments que s’hi imparteixen podran fer-ho a partir de les 19 h

L’Escola Municipal de Música ofereix formació per a gent de totes les edats (foto: Escola Municipal de Música Pere Burés).
L’Escola Municipal de Música ofereix formació per a gent de totes les edats (foto: Escola Municipal de Música Pere Burés)

L’Escola Municipal de Música Pere Burés, ubicada a l’Escardívol, obrirà les seves portes el proper dilluns 9 de maig a partir de les 19 h a tots aquells ciutadans i ciutadanes que vulguin conèixer les instal·lacions i el seu projecte educatiu de cara al curs 2016-2017.

Els ensenyaments que s’imparteixen a l’Escola de Música s’han diversificat molt en els darrers anys. Durant el proper curs, el centre tornarà a oferir activitats de tot tipus i per a totes les edats que, a banda de proporcionar una sòlida formació musical, intentaran donar resposta i acompanyar els interessos i les necessitats expressives dels ciutadans en aquest àmbit artístic.

El centre organitza classes individuals i grups d’una gran varietat d’instruments, però també activitats singulars com els tallers musicals en família per a nadons de 0 a 3 anys o les sessions de musicoteràpia. A més, el centre també ofereix tot un seguit de propostes obertes a tota la població que tenen com a objectiu acostar la música a un públic més ampli, com ara un taller per provar diferents modalitats de cant coral, l’aula de Seitai ─grup de relaxació─, els tallers oberts per iniciar-se en un instrument sense preparació prèvia o el curs La música i el seu entorn, que farà un repàs per la història de la música. A més, el centre disposa de grups corals de totes les edats, d’una orquestra simfònica i d’una banda, entre d’altres.

35 anys vivint la música
L’Escola Municipal de Música Pere Burés celebra enguany el seu 35è aniversari. El centre va néixer el 1981 de la mà del músic rubinenc Pere Burés i a petició del llavors alcalde Miquel Llugany, amb l’objectiu de posar a l’abast de tota la ciutadania un nou corrent pedagògic impulsat pel Pare Ireneu Segarra, basat en la cançó tradicional catalana i amb la participació activa dels alumnes.

Durant uns anys, van conviure dues escoles a la ciutat, la municipal i la del mestre Miquel Cases Bell, que finalment es van fusionar el curs 87-88. En aquell moment, el centre va deixar la seva ubicació inicial a la plaça del Doctor Guardiet per situar-se de forma definitiva a l’Escardívol.

L’escola compta actualment amb més de 700 alumnes de totes les edats ─des de nadons a persones de més de 70 anys─ i ofereix un ampli ventall d’ensenyaments i serveis.