Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Joan Maragall tindrà segona línia de P3 Famílies i Ajuntament han arrencat al Departament d’Ensenyament de la Generalitat el compromís d’ampliar el nombre de places d’aquest centre educatiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola Joan Maragall tindrà segona línia de P3

Famílies i Ajuntament han arrencat al Departament d’Ensenyament de la Generalitat el compromís d’ampliar el nombre de places d’aquest centre educatiu

L’alcaldessa, durant la trobada amb les famílies el passat dimecres.
L’alcaldessa, durant la trobada amb les famílies el passat dimecres

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament la seva intenció d’obrir una segona línia de P3 a l’Escola Joan Maragall, després que en aquest centre educatiu s’hagi constatat un augment important de les preinscripcions, que doblen pràcticament el nombre de places disponibles. L’anunci arriba uns dies després que l’alcaldessa, Ana María Martínez, oferís el seu suport a les famílies afectades i es posés en contacte amb Ensenyament per fer-li arribar la seva reivindicació.

Una vintena de famílies s’han mobilitzat a les darreres setmanes per reclamar la recuperació de la segona línia de P3 a l’Escola Joan Maragall. L’augment de la demanda d’aquest centre, condicionada per la seva ubicació a les urbanitzacions i el prestigi del seu projecte educatiu, havia desbordat les places disponibles, abocant aquests pares i mares a escolaritzar els seus fills i filles en altres escoles més llunyanes. En només dues setmanes, la campanya de recollida de signatures virtual iniciada per aquests pares i mares ha recollit més de 1.300 adhesions.

El passat dimecres, coincidint amb una concentració convocada davant l’Ajuntament, l’alcaldessa va rebre les famílies afectades i els va brindar el seu suport. Poques hores després es va posar en contacte amb els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament per traslladar-li la preocupació d’aquests pares i mares i sol·licitar l’obertura d’una nova línia a l’Escola Joan Maragall. “Estem molt contents que el Departament d’Ensenyament hagi tingut en compte que eren famílies que demanaven el centre per un projecte concret i perquè viuen a les urbanitzacions [...]. Sabem que era una situació que angoixava molts veïns i veïnes [...], torno a agrair la sensibilitat i la decisió del Departament d’Ensenyament”, ha valorat Martínez.

L’alcaldessa confia que el fet d’obrir una segona línia a l’Escola Joan Maragall no repercuteixi negativament a cap altre centre públic de la ciutat. Martínez ha insistit que l’Ajuntament no és partidari de tancar grups per donar resposta a les baixades de natalitat, sinó de reduir les ràtios: “És el que veritablement dona sentit a la defensa de l’educació pública. Quan reduïm dues places a cada centre, públic i concertat, el que aconseguim és millorar la qualitat d’aquest ensenyament i la qualitat de tot el sistema”.