Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola de Música treballa la sensibilització musical a les escoles bressol municipals Professors del centre ofereixen concerts adaptats per als infants de 0 a 3 anys amb l’objectiu d’introduir-los en el món de la música https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Escola de Música treballa la sensibilització musical a les escoles bressol municipals

Professors del centre ofereixen concerts adaptats per als infants de 0 a 3 anys amb l’objectiu d’introduir-los en el món de la música

Escola bressol La Lluna (foto: Localpres).
Escola bressol La Lluna (foto: Localpres)

Per segon any consecutiu, professors de l’Escola Municipal de Música Pere Burés es desplaçaran fins a les escoles bressol municipals per oferir petits concerts adaptats als infants de 0 a 3 anys. La proposta es desenvoluparà en diferents sessions al llarg dels mesos de novembre, març i juny.

Amb aquesta activitat, l’Escola Municipal de Música vol oferir als més petits un primer contacte amb la música, emprant una metodologia que cedeix tot el protagonisme als instruments i al propi espectacle, sense que hi hagi explicacions verbals. Cada escola bressol gaudirà al llarg del curs de tres sessions dedicades a diferents temàtiques. En funció de l’activitat, els professors de l’Escola Municipal de Música jugaran amb una combinació de textos, peces musicals, titelles i danses que ajudaran els més petits a introduir-se d’una forma molt natural en l’expressió musical.

L’activitat es va iniciar l’any passat coincidint amb la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, però va agradar tant a les escoles bressol que van demanar programar-la un cop per trimestre. Enguany es repetirà aquest funcionament: les primeres sessions tindran lloc els dies 17 (La Lluna), 18 (Sol, solet) i 19 de novembre (La Bruna), i n’hi haurà de noves al març i al juny.

Ralet, ralet
L’Escola Municipal de Música Pere Burés també treballa per acostar la música als més petits a través del taller familiar Ralet, ralet, adreçat a infants de 0 a 3 anys. El centre parteix de la idea que una estimulació precoç permet als nens i nenes desenvolupar tot un seguit de capacitats que influeixen directament en el seu creixement intel·lectual i físic, i que el vincle afectiu familiar en un entorn d’aprenentatge motivador ajuda que el procés sigui més efectiu.

L’activitat Ralet, ralet s’estructura en tres cursos en els quals es treballa la música, la dansa i les arts visuals i plàstiques. Les sessions són de caràcter quinzenal.