Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola d’Emprenedoria proposa un cicle de conferències sobre la indústria 4.0 Les accions començaran el proper 19 d’octubre amb una sessió d’introducció i culminaran el 30 de novembre amb la jornada Rubindústria https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola d’Emprenedoria proposa un cicle de conferències sobre la indústria 4.0

Les accions començaran el proper 19 d’octubre amb una sessió d’introducció i culminaran el 30 de novembre amb la jornada Rubindústria

El cicle es clourà amb la segona edició de la jornada Rubindústria.
El cicle es clourà amb la segona edició de la jornada Rubindústria

La indústria 4.0 o indústria intel·ligent defineix un canvi en la manera d’organitzar els mitjans de producció que integra les tecnologies de la informació en els processos industrials. Aquesta manera d’entendre la indústria parteix de la idea que el desenvolupament tecnològic optimitza el funcionament de l’empresa, de manera que es redueixen costos i es guanya en eficiència i sostenibilitat. L’Escola d’Emprenedoria de Rubí, integrada dins de l’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí, posa en marxa un cicle de quatre sessions al voltant de la indústria 4.0. La proposta culminarà el 30 de novembre amb la segona edició de la jornada per a professionals Rubindústria que també girarà al voltant de la indústria 4.0.

Les conferències que s’inclouen al cicle són:

  • Introducció a la indústria 4.0:  19 d’octubre

La sessió desenvolupa el concepte d'Indústria 4.0 d'una manera clara perquè serveixi d'introducció a gestors i directius d'empreses i institucions. Permetrà avaluar què aportaria el conjunt de mètodes i tecnologies a la seva operativa actual i a la seva estratègia de futur, entenent quines limitacions i requeriments s'hauran de tenir en compte per implementar-la.

  • Big Data; el negoci darrere de les dades : 26 d’octubre

Visió sobre les anomenades tecnologies de dades massives i sobre el seu potencial com a eina clau de generació de valor en el sector industrial. Es descriuran les característiques d’un projecte de dades massives, i s’identificaran les principals eines tecnològiques, els perfils professionals i els processos per al treball amb dades en el sector industrial.

  • Ciberseguretat: 16 de novembre

La utilització de sistemes connectats a les indústries ofereix oportunitats de millora de la competitivitat en optimitzar els fluxos de treball, entre altres. Aquesta connexió dels elements productius, per contra, pot generar amenaces. La jornada permetrà conèixer els riscos i els punts febles de les nostres empreses, i com establir polítiques de protecció i protocols de recuperació.

  • IoT: 23 de novembre

Coneixerem l’estat de l’art de les diferents tecnologies IoT (Internet of things), la inclusió de sistemes ciberfísics a les empreses i les seves possibles aplicacions en funció del sector. Veurem els aspectes que cal tenir en compte quan ens plantegem un projecte en què s’ha de realitzar una implantació.

 Les quatre sessions tindran lloc de 9.30 a 13.30 h a la Masia de Can Serra. Les persones interessades poden formalitzar les inscripcions a través d’aquest enllaç.

Totes les propostes estan subvencionades per la Diputació de Barcelona i, per tant, no representen cap cost econòmic per als assistents. El cicle compte també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat i la patronal CECOT.