Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola d’Emprenedoria forma 155 persones durant la primera meitat de l’any L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ja prepara el Rubiemprèn que tindrà lloc el 4 d’octubre i explicarà models alternatius de finançament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola d’Emprenedoria forma 155 persones durant la primera meitat de l’any

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) ja prepara el Rubiemprèn que tindrà lloc el 4 d’octubre i explicarà models alternatius de finançament

A Rubí, la formació té lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres).
A Rubí, la formació té lloc a la Masia de Can Serra (foto: Localpres)

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) a través de l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER) ha ofert 7 accions formatives durant la primera meitat de l’any. Durant el 2018, els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat ofereixen un calendari conjunt d’accions formatives dirigides al teixit empresarial. Les accions que es fan a Rubí s’han dissenyat pensant en les necessitats de les empreses ja creades, mentre que les propostes de Sant Cugat s’especialitzen en temes relacionats amb l’emprenedoria. D’aquesta manera, l’oferta de les dues ciutats es complementa per donar millor servei al teixit empresarial de l’àrea d’influència de tots dos municipis. Durant la primera meitat de l’any, s’han dut a terme 14 accions formatives, 7 a cada ciutat.

Entre febrer i juny, 155 persones han assistit a les sessions de Rubí: Novetats Fiscals 2018, Iniciatives per millorar el compte de resultats de la teva empresa, Gestió del marge a través de les compres, Com aprofitar les dades obertes per a la meva empresa, Big Data – El negoci darrera les dades, Digital Twin per a la PIME i La Factura Electrònica. La formació sobre les novetats fiscals del mes de febrer ha estat la proposta amb més afluència d’alumnes: hi van assistir 60 persones.

Després de cada sessió, l’alumnat ha puntuat l’ interès i l’ utilitat de cada formació. Totes les sessions han obtingut una puntuació superior a 3 sobre 4 i la nota mitjana global és de 3,56. “Les persones que han assistit als cursos en fan una valoració excel·lent. Aquesta és el millor aval que podem tenir. Convido l’empresariat rubinenc que encara no ens conegui a acostar-se a la proposta formativa de l’EDER”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Algunes de les formacions d’aquest primer semestre de l’any s’han fet en col·laboració amb CECOT Rubí i la Diputació de Barcelona.

Un nou Rubiemprèn
El calendari formatiu de la segona meitat de l’any inclou les dues grans jornades de l’EDER: el Rubiemprèn i el Rubindústria. La jornada Rubiemprèn 2018 se celebrarà el proper 4 d’octubre al Fòrum de la Masia de Can Serra sota el títol Altres vies de finançament per a la meva empresa. D’aquesta manera, la gran cita anual de l'emprenedoria oferirà una visió de les possibilitats de finançament alternatiu que existeixen per a un projecte empresarial o empresa, les claus per accedir-hi i les pautes per dissenyar les estratègies que fan possible aconseguir finançament fora de la vies tradicionals. El 29 de novembre tindrà lloc el Rubindústria, la jornada especialitzada en el sector industrial es dedicarà a les oportunitats de l’economia analítica per a innovar a la indústria. A més, hi ha previstes 4 sessions formatives més abans d’acabar l’any: La gestió del punt de venda en el petit comerç (25 d’octubre), Negocis locals: com atraure clients de proximitat per internet (6 de novembre), Posada al dia sobre aspectes comptables i fiscals de comerç (15 de novembre) i Tancament Fiscal 2018 (13 de desembre).