Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equip d’Agents pel Civisme creix amb 4 incorporacions L'equip d'Agents pel Civisme comptarà amb quatre parelles que desenvoluparan tasques de sensibilització i conscienciació sobre el bon ús de l'espai públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’equip d’Agents pel Civisme creix amb 4 incorporacions

L'equip d'Agents pel Civisme comptarà amb quatre parelles que desenvoluparan tasques de sensibilització i conscienciació sobre el bon ús de l'espai públic

La presentació ha tingut lloc aquest dimarts al matí (Ajuntament/Localpres).
La presentació ha tingut lloc aquest dimarts al matí (Ajuntament/Localpres)

Rubí disposa de vuit Agents pel Civisme amb la incorporació, a principis d’any, de quatre nous efectius a l’equip de quatre que està operatiu des de tardor. D’aquesta manera, es dona un nou impuls a la seva tasca de foment del civisme, el bon veïnatge i la cura de l’espai públic.

Aquesta nova dotació s’ha incorporat el 31 de desembre i la seva tasca s’allargarà fins el mes de juny. Les persones contractades són rubinencs i rubinenques que es trobaven en situació d’atur.

En aquest cas, s’ha prioritzat l’horari de tarda per complementar l’altre grup. A més, són moments de  major presència de gent al carrer. L’horari de les noves incorporacions és dilluns, dimecres i divendres de 15h a 20h. Dimarts i dijous de 9h a 13h i de 15.30h a 19h. Les zones s’han distribuït amb la intenció de cobrir el màxim de zones possible, incloent les urbanitzacions, com ja es fa des de la tardor.

El paper dels Agents pel Civisme és d’informar i conscienciar així com detectar conductes incíviques i oferir l’alternativa més respectuosa. El seu paper és important en la difusió de campanyes. Actualment, reparteixen kits i informació sobre tinença responsable d’animals, reciclatge i recollida de residus, posen avisos cívics als vehicles que obstaculitzen passos de vianants o voreres, entre d’altres. Darrerament, han incorporat a les seves tasques la difusió de les restriccions que afecten els Vehicles de Mobilitat Personal (MVP).

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha donat la benvinguda a les noves incorporacions aquest dimarts al matí amb un acte a la sala de plens del consistori. Martínez ha afirmat que es tracta d’una figura consolidada: “per a la ciutadania, els agents pel civisme ja són un referent de l’Ajuntament i els veïns i veïnes saben que poden comptar amb ells”. I ha afegit que “la seva és una de les tasques més importants que desenvolupem per la proximitat que ofereix entre administració i ciutadania”.