Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equip artístic de l’obra “Un cop l’any” promet al públic rubinenc una història d’amor carregada de nostàlgia La darrera producció de Minoria Absoluta, protagonitzada per David Verdaguer i Mar Ulldemolins, es preestrenarà al Teatre Municipal La Sala els dies 4 i 5 de novembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’equip artístic de l’obra “Un cop l’any” promet al públic rubinenc una història d’amor carregada de nostàlgia

La darrera producció de Minoria Absoluta, protagonitzada per David Verdaguer i Mar Ulldemolins, es preestrenarà al Teatre Municipal La Sala els dies 4 i 5 de novembre

David Verdaguer, Mar Ulldemolins i Àngel Llàcer s’han trobat amb els mitjans locals al Teatre Municipal La Sala.
David Verdaguer, Mar Ulldemolins i Àngel Llàcer s’han trobat amb els mitjans locals al Teatre Municipal La Sala

El Teatre Municipal La Sala acollirà els dies 4 i 5 de novembre la preestrena de l’obra Un cop l’any, una producció de Minoria Absoluta dirigida per Àngel Llàcer i protagonitzada per David Verdaguer i Mar Ulldemolins. Es tracta d’un espectacle original de Bernard Slade que va triomfar a la dècada dels 70 a Broadway i que ara arriba a Rubí adaptat als nostres temps i país.

El Josep (David Verdaguer) i la Pilar (Mar Ulldemolins) són dos amants que, després de passar la primera nit junts en un hotel el 1975, decideixen seguir amb la seva relació en secret: només es trobaran un cop l’any, el mateix dia, a la mateixa habitació, mentre la resta de la seva vida segueix amb els seus matrimonis i fills. Durant el transcurs dels següents 25 anys, hauran de fer front a l’evolució que experimentaran les seves respectives llars.

En una trobada amb la premsa local, Àngel Llàcer ha explicat que “és una obra que pot agradar molt perquè, a part que és una història d’amor [...], apel·la molt a la nostàlgia de l’espectador. Durant aquests 25 anys que representa, vas veient coses que has viscut”. Per al director, una de les claus del muntatge són les sensacions que desperta en el públic: “Fa plorar però és un plorar tendre”.

Bona part de l’emotivitat d’Un cop l’any recau en el treball actoral de David Verdaguer i Mar Ulldemolins, protagonistes absoluts durant l’hora i tres quarts que dura la representació. “Una de les coses que sorprèn de l’obra és que t’estimes els seus personatges, veus que són una parella estupenda, però no són la parella real, són amants que tenen cadascun la seva família”, ha destacat David Verdaguer. Mar Ulldemolins també s’ha referit a l’empatia que generen el Josep i la Pilar: “Els espectadors s’ho passaran molt bé, s’emocionaran. És una obra de deixar-se emportar, de no jutjar sinó d’anar amb els personatges”.

25 anys del Teatre Municipal La Sala
La història d’amor d’Un cop l’any es preestrena a Rubí en el marc d’una temporada molt especial, en què el Teatre Municipal La Sala compleix 25 anys. Per al regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, “és un orgull poder celebrar aquesta efèmeride amb espectacles tant destacats com aquest, que a més podrem veure a la nostra ciutat abans que a cap altre lloc”.

L’obra es preestrenarà els dies 4 i 5 de novembre a Rubí després de tres setmanes de residència de la companyia, que després marxarà definitivament cap al Poliorama de Barcelona per fer-ne l’estrena oficial el dia 13. Tant el director com els actors de l’obra han coincidit a elogiar l’escenari rubinenc, on cap d’ells havia treballat fins a la data.

Les entrades per a Un cop l’any es poden adquirir ja al preu de 18 euros, amb possibilitat de descompte per a posseïdors del carnet de biblioteca i jubilats o pensionistes.