Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enterrament de la sardina tanca un Carnaval molt participatiu Aquest dimecres, al voltant de 1.500 persones han pres part de la tradició que posa punt final a la festa i dona pas a la Quaresma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’enterrament de la sardina tanca un Carnaval molt participatiu

Aquest dimecres, al voltant de 1.500 persones han pres part de la tradició que posa punt final a la festa i dona pas a la Quaresma

La Colla de Diables de la Riera ha conduït la sardina fins a l’Escardívol (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La Colla de Diables de la Riera ha conduït la sardina fins a l’Escardívol (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha acomiadat el Carnaval aquest dimecres amb el tradicional enterrament de la sardina. Al voltant de 1.500 persones han assistit a l’acte, rubricant d’aquesta manera sis dies de festa altament participatius.  

La celebració s’ha iniciat a la plaça del Doctor Pearson, on la companyia La Cremallera Teatre ha animat el públic amb versions de cançons populars i temes actuals. A continuació, membres de la Colla de Diables de la Riera de Rubí s’han encarregat de portar la sardina en direcció a l’Escardívol, acompanyats d’un seguici fúnebre que ha anat sumant integrants durant tot el recorregut. La comitiva s’ha tancat amb els Tronats del Tabal.

Ja a l’Escardívol, la Colla de Diables de la Riera ha encès la foguera on ha cremat finalment la sardina, creada de manera col·laborativa pels infants en el marc d’un taller a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.

Un Carnaval molt participatiu
Més d’una vintena de propostes han farcit la programació del Carnaval d’enguany. La festa, distribuïda durant sis dies, ha estat marcada per l’alta participació, tal com ha subratllat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez: “Crec que podem afirmar sense risc d’equivocar-nos que ha estat un Carnaval més participatiu, amb més comparses i més gent al carrer de celebració. Juntament amb la Festa Major i Reis, aquesta és la festa popular amb major concentració de públic, senyal d’una ciutat viva que gaudeix de la cultura”.

Com és habitual, els moments més concorreguts del Carnaval han estat les rues de dissabte i diumenge, així com el ball de nit, que s’ha celebrat per segon any consecutiu a El Celler. Més d’una vintena de comparses van desfilar a la rua de dissabte, entre les quals es van triar les tres guanyadores del Concurs de comparses: l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola Vint-i-cinc de Setembre va rebre el primer premi amb Apollo XXV, una proposta que al·ludia a l’espai; en segon lloc va quedar la comparsa La Torre d’Oz, de l’AMPA Torre de la Llebre, basada en els personatges d’El mag d’Oz; i la tercera classificada ha estat Coco Balmes, de l’AMPA del Col·legi Balmes, amb unes disfresses inspirades en els personatges i l’estètica de la pel·lícula Coco i el Dia dels Morts mexicà.

El ball de nit va ser un altre moment especialment participatiu de la festa d’enguany. Al voltant de 4.000 persones van passar pel Celler per gaudir d’un Carnaval de colors ple de sorpreses.

Diumenge, les famílies van ser protagonistes absolutes del Carnaval. Els espais de joc de la matinal infantil van comptar amb una alta participació i també van ser moltes les persones que no es van voler perdre l’espectacle de la rua, en què van desfilar dues comparses a banda de nombrosos grups d’animació. El recorregut es va tancar en una rambla del Ferrocarril plena de famílies, on va tenir lloc el concert del grup La Tresca i la Verdesca.