Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’empresa rubinenca Campos Estela és distingida com a finalista al VI Premi Europeu de Prevenció de Residus Finalment, la campanya 'Acaba’t el plat a casa, Recooperem', del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès, no s’ha endut cap guardó https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’empresa rubinenca Campos Estela és distingida com a finalista al VI Premi Europeu de Prevenció de Residus

Finalment, la campanya 'Acaba’t el plat a casa, Recooperem', del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès, no s’ha endut cap guardó

‘Pesa i Pensa’ pretén sensibilitzar els alumnes sobre la petjada ecològica que comporta el malbaratament d’aliments (foto: Campos Estela).
‘Pesa i Pensa’ pretén sensibilitzar els alumnes sobre la petjada ecològica que comporta el malbaratament d’aliments (foto: Campos Estela)

L’acció Pesa i Pensa, impulsada per l’empresa de càtering rubinenca Campos Estela, ha quedat finalista al VI Premi Europeu de Prevenció de Residus, que s’ha lliurat aquest dimecres a Budapest (Hongria). Aquest guardó es convoca per reconèixer les accions més destacades de cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. A l’última edició, celebrada el novembre passat i centrada en la prevenció del malbaratament alimentari, es van organitzar prop de 12.000 activitats arreu d’Europa, algunes d’elles a Rubí.

L’acció Pesa i Pensa - Weight and Think optava al premi en la categoria d’Empresa. Aquesta iniciativa, que s’ha dut a terme, entre d’altres, a les escoles Torre de la Llebre, 25 de Setembre i Mossèn Cinto Verdaguer de Rubí, pretén reduir la generació de residus orgànics a l’escola i sensibilitzar sobre la petjada ecològica que comporta el malbaratament d’aliments.

L’Agència de Residus de Catalunya havia presentat cinc projectes catalans al certamen, entre els quals, a banda de Pesa i Pensa, també hi havia la campanya Acaba’t el plat a casa, Recooperem organitzada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, que no ha aconseguit cap guardó.

Els altres tres candidats presentats per l’Agència de Residus de Catalunya eren el projecte Transformant productes imperfectes en oportunitats, de l’Associació Espigoladors ─que també ha quedat finalista─; l’activitat Alerta! No llencis els retoladors gastats ni els plastidecors, de l’Escola Rocabruna de Picamoixions, a l’Alt Camp; i el projecte BCN comparteix el menjar, de l’ONG Nutrició Sense Fronteres amb la col·laboració gratuïta de SEUR.

Imatges relacionades

Els alumnes pesen de forma sistemàtica i exacta els residus generats en relació als àpats servits (foto: Campos Estela)
Els alumnes pesen de forma sistemàtica i exacta els residus generats en relació als àpats servits (foto: Campos Estela)