Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’elaboració del Pla d’Igualtat posa en marxa la fase de recollida de propostes El pròxim 17 de febrer tindrà lloc una jornada participativa en línia oberta a totes les dones de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’elaboració del Pla d’Igualtat posa en marxa la fase de recollida de propostes

El pròxim 17 de febrer tindrà lloc una jornada participativa en línia oberta a totes les dones de la ciutat

Imatge d'arxiu del 25 de novembre (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Imatge d'arxiu del 25 de novembre (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Les tasques d'elaboració del Pla d'Igualtat municipal han acabat la fase de diagnosi. La comissió de seguiment del pla ja ha rebut el retorn de l’anàlisi inicial dels diferents serveis municipals i comença la incorporació de les propostes al futur pla d’acció.

El pròxim 11 de febrer (13 h) tindrà lloc la segona trobada de la comissió on els diferents serveis municipals podran fer les seves aportacions al document. Paral·lelament, el 17 de febrer (17.30 h) s’ha previst una jornada participativa en línia oberta a totes les dones de la ciutat per compartir el resultat de la diagnosi i recollir també les seves aportacions. Totes les dones que hi vulguin assistir poden enviar un correu a igualtat@ajrubi.cat

La regidora de polítiques d’igualtat, Yolanda Ferrer Polo, anima a la participació de tothom: “El Pla d'Igualtat ha de donar resposta a les necessitats reals de totes les dones del municipi i representar tots els serveis municipals. Només així, serà un document veritablement útil per avançar de manera real i efectiva cap a la igualtat de gènere a Rubí”.

La comissió de treball del Pla d’igualtat està formada per representants de les àrees d’Alcaldia, Comunicació, Educació, Participació ciutadana, Civisme, Drets socials, Gent gran activa, Esports, Cultura, Joventut, Policia local, Acció comunitària, Infància, Servei acollida, Relacions ciutadanes, Ocupació i Urbanisme.

El Pla d’Igualtat servirà per ordenar totes les accions que es realitzen al municipi en matèria d’igualtat de gènere, desenvoluparà fórmules per incorporar la mirada de la transversalitat de gènere a totes les polítiques públiques de l’Ajuntament de Rubí i articularà les accions que es realitzen a la ciutat per promoure la igualtat. El document també té per objectiu potenciar projectes de coeducació als centres educatius, espais de participació per a les dones de la ciutat i accions enfocades a la prevenció, detecció, atenció i recuperació de casos de violència masclista.

El temps estimat per completar el Pla de Igualtat és d’aproximadament 8 mesos, de manera que el document podria estar enllestit aquesta primavera.