Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Efecte E del tercer trimestre ofereix recursos formatius per a la salut emocional de les famílies La programació de l’Efecte E inclou tallers, cursos, xerrades i espectacles per a tota la família https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Efecte E del tercer trimestre ofereix recursos formatius per a la salut emocional de les famílies

La programació de l’Efecte E inclou tallers, cursos, xerrades i espectacles per a tota la família

La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies.
La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies

L’Efecte E de l’últim trimestre del curs proposa tres formacions en línia adreçades a famílies que tracten temes de salut emocional i de lleure tant dels nens i nenes com dels membres adults de la família. Així, el programa inclou un taller per educar les emocions en família, pensat per a pares i mares amb fills/es de 6 a 16 anys (dijous 27 i divendres 28 de maig de 17.30 a 19.30 h) i un taller grupal per a famílies amb infants de 0 a 3 anys (Dimecres 2, 9 i 16 de juny de 18 a 20 h) per compartir, reflexionar i oferir recursos per afrontar amb calma la primera etapa del desenvolupament psicoevolutiu dels nadons. Aquest espai en línia anirà a càrrec de Diana Barenblit Scheinin, psicòloga clínica, i Gemma Ros Pérez, psicòloga clínica del centre IPSI, Centre d’Atenció Psicològica. Just abans d’acabar el curs, s’ofereix una càpsula de suport familiar titulada I a l’estiu què fem? (divendres 4 de juny – de 19.15 a 20.15 h) a través de la qual  Cristina Castañé, de l’Òliba recursos educatius, compartirà amb les famílies propostes per gaudir de l’estiu en època de pandèmia.

La programació de l’Efecte E aplega totes les propostes culturals i educatives pensades per a famílies que ofereix la ciutat, ja siguin activitats d’oci per a nens i nenes o formació dirigida a persones adultes. S’hi inclouen les propostes del Servei d'Educació i dels diferents equipaments culturals ─Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, El Celler, L'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC)─. La programació de l’Efecte E es desenvolupa paral·lelament al curs escolar i es renova cada trimestre. Les propostes són tallers, cursos, xerrades, itineraris i espectacles per a tota la família, entre d’altres. La programació d’aquest últim trimestre del curs arrenca dissabte 8 de maig amb la sessió de música per a nadons (11 h) de la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

L’Ateneu Municipal també se suma a la programació de l’Efecte E amb les propostes de teatre i música familiar i el cicle Art i Creativitat. El teatre per a tots els públics de L’Ateneu inclou El peix Irisat (8 de maig a les 12 h) a càrrec de la companyia Patawa; Frederick, ni gana, ni set, ni buit de Cacauet teatre (Dissabte 5 de juny a les 12 h) i Extra, Extra de la companyia Txema Muñoz (Dimarts 6 de juliol a les 19 h). Els espectacles musicals en família d’aquest equipament municipal es poden veure en doble sessió: a les 11 h i a les 12 h. Aquest últim trimestre del curs, hi haurà Un aperitiu musical (dissabte 29 de maig) i l’espectacle El cargol Pol i els seus amics (dissabte 12 de juny). Al Teatre Municipal La Sala també s’hi pot veure un espectacle familiar: Hai, la pescadora de somnis de la Cia. Giramàgic (diumenge 9 de maig a les 12 h).

Finalment, l’Efecte E inclou també dues propostes que tenen a veure amb el medi ambient: una ruta pels prats i el torrent de Can Ramoneda en col·laboració amb Rubí d’Arrel (Dissabte 15 de maig de 10 a 13 h) i el taller Petits cuiners a càrrec d’Artistic Events (diumenge 23 maig a les 12 h) al Museu Municipal El Castell (MMUC) que explica com cuinar amanides saludables a partir de productes de proximitat. 

La programació completa l’Efecte E i els requeriments d’inscripció de cada activitat es poden consultar al web municipal. Com tota l’activitat educativa i cultural de la ciutat, amb motiu de la COVID-19 cal inscripció prèvia per a la majoria de les propostes. Les activitats presencials tenen aforament limitat i es requereix sempre l’ús de la mascareta.