Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’avinguda de les Flors acollirà aquest diumenge una nova edició del Dia de l’arbre autòcton La plantada d’exemplars que durà a terme la ciutadania complementarà l’actuació que s’ha fet recentment en aquesta via on, entre d’altres, s’ha creat un nou tram de vorera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’avinguda de les Flors acollirà aquest diumenge una nova edició del Dia de l’arbre autòcton

La plantada d’exemplars que durà a terme la ciutadania complementarà l’actuació que s’ha fet recentment en aquesta via on, entre d’altres, s’ha creat un nou tram de vorera

Durant el Dia de l'arbre autòcton, els participants poden plantar arbres i arbustives (foto: Ajuntament – Localpres).
Durant el Dia de l'arbre autòcton, els participants poden plantar arbres i arbustives (foto: Ajuntament – Localpres)

El proper diumenge 25 de novembre, a partir de les 10.30 h, se celebrarà la 18a edició del Dia de l’arbre autòcton. En aquesta ocasió, l’espai escollit per plantar els diferents exemplars ha estat la zona verda propera al parc dels Geranis, a la confluència entre les avingudes de les Flors i de Can Sucarrats.

Enguany es plantaran un centenar d’arbustives i d’arbres autòctons de fulla caduca, com ara roures, freixes, lledoners, aurons, nogueres i alerços, que configuraran un espai naturalitzat de frondoses de caire mediterrani. A l’hora d’escollir les espècies, s’ha optat per exemplars amb tipologies de fulles molt diferents que, quan arribi la tardor, adoptaran una àmplia gamma de tonalitats ─groc, taronja i vermell─, proporcionant a aquesta zona un aspecte molt vistós. Els exemplars de lledoners més grans es col·locaran alineats a l’avinguda de les Flors. Tot plegat, amb l’objectiu de fomentar i promoure la repoblació d’espècies vegetals en aquesta zona d’Els Avets.

Des del consistori es recomana als assistents que portin les seves eines de casa, per tal que tots els participants disposin dels recursos necessaris per a poder plantar els diferents exemplars.

Al llarg d’aquestes 18 edicions, la plantada del Dia de l’arbre autòcton s’ha celebrat en diferents espais de la ciutat. L’any passat, el lloc escollit va ser una zona verda de Can Fatjó. L’any anterior es va optar pel parc de Ca n’Alzamora, espai on també es va dur a terme aquesta activitat els anys 2007, 2008 i 2013. El parc de Ca n’Oriol també ha estat l’escenari del Dia de l’arbre autòcton en nombroses ocasions (2009, 2010, 2011 i 2015). Altres espais on s’ha celebrat ha estat El Pinar o el parc de Can Sedó, entre d’altres. 

L’avinguda de les Flors, arranjada recentment
Fa unes setmanes, l’Ajuntament va condicionar un tram de l’avinguda de les Flors, on s’ha creat una vorera fins ara inexistent entre l’Escola Ramon Llull i l’av. Can Sucarrats. L’actuació ha comptat amb un pressupost de 15.843,67 euros + IVA. A finals d’any també hi ha prevista una millora de l’enllumenat d’aquesta avinguda.

Aquestes intervencions es completaran amb l’adequació de la zona verda adjacent, gràcies a la participació de la ciutadania al Dia de l’arbre autòcton d’aquest diumenge.