Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Aula Jove celebra els seus vint anys de vida amb les persones voluntàries i usuàries del servei Els regidors d’Infància i Educació, Víctor García Correas, i de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, han acompanyat l’entitat en aquest acte https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Aula Jove celebra els seus vint anys de vida amb les persones voluntàries i usuàries del servei

Els regidors d’Infància i Educació, Víctor García Correas, i de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, han acompanyat l’entitat en aquest acte

Víctor García Correas, adreçant-se al públic assistent (foto: Ajuntament – Localpres).
Víctor García Correas, adreçant-se al públic assistent (foto: Ajuntament – Localpres)

Aquest dijous al vespre, l’Aula Jove, el servei de reforç educatiu per a joves impulsat per voluntaris i voluntàries de la ciutat, ha celebrat el seu vintè aniversari. Ho ha fet en el marc d’un acte a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, que ha comptat amb l’assistència, entre d’altres, del regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, i de la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre.

L’Aula Jove és un servei promogut per un equip de persones voluntàries que fan reforç educatiu a joves de secundària, que cursen entre 1r i 4t d’ESO, que viuen en un entorn social desfavorable. L’objectiu és que els nois i noies se sentin respectats, escoltats i acollits; potenciar la seva autonomia personal, acompanyant-los mentre fan els deures de l’institut; dotar-los dels recursos necessaris per millor el seu desenvolupament acadèmic, personal i social; i formar persones amb valors per a conviure en societat.

Així, l’Aula Jove ofereix als i les joves un espai físic adequat per estudiar i, a la vegada, els proporciona l’ambient i el context emocional que necessiten, un escenari de socialització i d’integració on s’intercanvien experiències enriquidores tant per al jovent com per als voluntaris i professionals.

Les persones usuàries del servei venen derivades pels seus professors o bé per l’assistent social de l’Ajuntament, amb qui l’entitat manté un contacte periòdic. Actualment, l’Aula Jove treballa directament amb tots els instituts de la ciutat.

Aquests vint anys de feina demostren que, any rere any, hi ha persones voluntàries acompanyant a nois i noies en el seu dia a dia. I tot i que alguns van començar tenint un nivell molt limitat, després han aconseguit revertir la tendència i aprofitar molt més els estudis, a banda d’incrementar la seva autoestima i sentir-se empoderats”, ha assegurat el president de l’Aula Jove, Josep Anton Cordero Rigol.

Durant la seva intervenció, el regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, ha felicitat l’Aula Jove per la tasca que duen a terme les persones voluntàries: “Com a professor de secundària, us asseguro que feu una tasca formativa molt important. Però el que encara crec que és més rellevant és la feina de cohesió social que desenvolupeu [...]. Us felicitem perquè esteu donant una oportunitat a aquests joves”.

L’acte per celebrar aquests 20 anys d’Aula Jove ha comptat amb la xerrada L'educació com a eina per la transformació social, impartida per Arcadi Oliveres Boadella, economista, professor i activista per la justícia social; i Maria Padrós Cuixart, llicenciada en Pedagogia i professora de la Universitat de Barcelona (UB).

Oliveres s’ha referit a la importància d'entendre el món per transformar-lo des de l'educació, mentre que Padrós ─que ha substituït a Rocío García Carrión, la investigadora en educació que havia de participar inicialment en aquest acte i que ha excusat la seva assistència─ ha parlat de les comunitats d'aprenentatge i l'espectacular increment en el rendiment d'infants i joves que es pot aconseguir quan les famílies participen a les aules dels seus fills i filles.

Al final de l’acte, el president d’Aula Jove ha avançat al públic assistent que, properament, el servei passarà a ser gestionat per Càritas.