Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Aula de Salut commemorarà el Dia Mundial de la Salut Mental amb una sessió sobre l’estrès i l’ansietat El proper dijous 14 d’octubre, la infermera del Centre Ferran Salsas i Roig María Pino Villar abordarà la salut emocional en el marc d’una nova conferència telemàtica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Aula de Salut commemorarà el Dia Mundial de la Salut Mental amb una sessió sobre l’estrès i l’ansietat

El proper dijous 14 d’octubre, la infermera del Centre Ferran Salsas i Roig María Pino Villar abordarà la salut emocional en el marc d’una nova conferència telemàtica

L'estrès i l'ansietat són estats emocionals negatius que no tenen per què implicar un trastorn.
L'estrès i l'ansietat són estats emocionals negatius que no tenen per què implicar un trastorn

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que es commemora el 10 d’octubre, el Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí ha organitzat una nova sessió de l’Aula de Salut dedicada a l’estrès i l’ansietat. La conferència tindrà lloc el proper dijous 14 d’octubre a partir de les 12 h a través de YouTube.

Sota el títol Cuidem la nostra salut emocional: l’estrès i l’ansietat, la infermera María Pino Villar, del programa de suport a primària del Centre Ferran Salsas i Roig (CST), explicarà en què consisteixen aquests dos estats emocionals negatius i com es poden gestionar per tal de normalitzar-los, de manera que no es cronifiquin i ens permetin gaudir de la vida.

La regidora de Salut Pública, Marta Oliva Martín, ha fet valer l’elecció d’aquest tema: “La salut mental és molt important per al nostre benestar i això s’ha fet especialment evident en els darrers temps a causa de la pandèmia. Amb sessions com aquesta, volem contribuir que certs estats emocionals s’integrin amb normalitat a la nostra vida, que deixem de veure’ls com a malalties i que no caiguem en l’error de medicalitzar-los”. Durant la conferència del 14 d’octubre, s’oferiran recursos per afrontar aquestes situacions, així com coneixements per detectar quan poden arribar a derivar en un trastorn.

   

Parlem de salut, fem salut

L’Aula de Salut és un projecte de l’Ajuntament que busca fomentar l'adopció d'hàbits saludables entre la ciutadania. La iniciativa, que du per lema Parlem de salut, fem salut, compta amb la col·laboració de professionals sanitaris dels tres centres d'atenció primària de la ciutat –Anton de Borja, Sant Genís i Mútua– i del Centre de Salut Mental Ferran Salsas i Roig. 

El Servei de Salut Pública concep l’Aula de Salut com un espai de divulgació i sensibilització obert a tots els rubinencs i rubinenques. Durant les sessions, els i les professionals comparteixen amb la ciutadania els seus coneixements i la seva experiència en relació a l'adopció de bons hàbits i als diferents factors de risc per a la salut.

El projecte va arrencar el passat mes de juny en format telemàtic per fomentar-ne la màxima participació malgrat la situació de pandèmia. Les xerrades, d'una hora i mitja aproximadament, es poden seguir en obert pel canal de YouTube de l'Ajuntament i, per tant, no és necessari fer cap tipus d'inscripció. Les persones que estiguin interessades a resoldre dubtes referents al tema de la sessió poden enviar-los prèviament a través del correu salut.publica@ajrubi.cat per tal que els i les ponents puguin tenir-los en compte a la seva exposició.