Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu transmet en directe l’òpera “Manon Lescaut” dins la iniciativa “Liceu a la fresca” Rubí és un dels 300 municipis que participen a la quarta edició d’aquest projecte, que acosta les òperes del gran teatre al conjunt del territori https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ateneu transmet en directe l’òpera “Manon Lescaut” dins la iniciativa “Liceu a la fresca”

Rubí és un dels 300 municipis que participen a la quarta edició d’aquest projecte, que acosta les òperes del gran teatre al conjunt del territori

Estrena de “Manon Lescaut” (foto: A. Bofill).
Estrena de “Manon Lescaut” (foto: A. Bofill)

L’Ateneu Municipal se suma un any més al projecte Liceu a la fresca, que impulsa el Gran Teatre del Liceu amb l’objectiu de desmitificar aquest gènere i fer-lo accessible al gran públic. Dins d’aquesta iniciativa, 300 municipis de tot l’estat transmetran en directe l’obra de Puccini Manon Lescaut aquest dissabte 16 de juny a partir de les 22 h.

Aquest és el segon any que Rubí participa al projecte Liceu a la fresca, mogut per la voluntat de fer compatible la cultura de qualitat amb un acte popular. La proposta complementa el cicle Conta’m una òpera, en el marc del qual l’Ateneu organitza trobades divulgatives periòdiques al voltant de la programació del Liceu. Aprofitant la projecció de Manon Lescaut, l’equipament convida la ciutadania a trobar-s’hi aquest dissabte a les 21.15 h per participar d’una breu explicació introductòria.

En la seva quarta edició, el projecte Liceu a la fresca s’expandeix a Portugal, Itàlia i França, abastant un total de 300 municipis. S’estima que 100.000 persones podran gaudir aquest dissabte de la transmissió en directe de Manon Lescaut, que a Rubí es podrà seguir de forma gratuïta als jardins de l’Ateneu.

Manon Lescaut
Manon Lescaut és una de les òperes més populars de Giacomo Puccini. Aquesta nova producció del Gran Teatre del Liceu, el Teatro di San Carlo de Nàpols i el Palau de les Arts Reina Sofía de València arriba de la mà del director d’escena i escenògraf italià David Livermore, que trasllada el públic a l’emblemàtica Ellis Island, lloc d’entrada d’immmigrants a finals del segle XIX i on actualment s’aixeca l’estàtua de la Llibertat a Nova York. Una illa que fa de punt de partida per a la història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon i el seu estimat Des Grieux.