Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu tindrà a partir d’aquest divendres un punt d’atenció ciutadana sobre la crisi dels refugiats Voluntaris rubinencs informaran sobre l’acollida de persones refugiades i recolliran les dades de tots aquells que hi vulguin col·laborar https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu tindrà a partir d’aquest divendres un punt d’atenció ciutadana sobre la crisi dels refugiats

Voluntaris rubinencs informaran sobre l’acollida de persones refugiades i recolliran les dades de tots aquells que hi vulguin col·laborar

El punt d’atenció s’obrirà tots els divendres a la tarda.
El punt d’atenció s’obrirà tots els divendres a la tarda

A partir d’aquest divendres 25 de setembre, l’Ateneu Municipal serà la seu d’un punt d’atenció ciutadana en què s’atendrà les preguntes dels rubinencs sobre la crisi humanitària de les persones refugiades i es recolliran les dades de tots aquells que vulguin ajudar d’alguna manera en les accions de suport als afectats. Aquest servei funcionarà tots els divendres de 18 a 20 h i serà gestionat per voluntariat del municipi.

La posada en marxa del punt d’atenció ciutadana forma part dels acords presos el passat 16 de setembre en una reunió entre ciutadans, entitats i Ajuntament.

En aquests moments, Rubí està treballant amb el Fons Català de Cooperació per elaborar un pla d’acollida municipal. Mentre aquest no es concreta, la feina se centra en cinc àmbits: l’ajuda a gent en ruta, l’ajuda a ciutats ubicades en aquests itineraris, la preparació de l’acollida, l’acollida en si mateixa i la sensibilització.

D’altra banda, l’Ajuntament ha activat una adreça de correu electrònic ── per poder canalitzar els oferiments d’ajuda de la ciutadania. Properament també es posarà en funcionament un formulari en línia per poder completar una borsa de voluntaris.

Comarca acollidora
El passat dimecres, el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental va acordar treballar en comú per ser una comarca acollidora. Com a punt de partida, s’ha creat una comissió tècnica que treballarà per elaborar un pla que identifiqui les necessitats, la disponibilitat dels municipis i el mapa de recursos comarcals. Aquest document haurà d’estar enllestit en els propers mesos.

El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental també va aprovar la moció presentada del Fons Català de Cooperació que, entre d’altres coses, exigeix al Govern espanyol l’ampliació del període d’acolliment dels sis mesos als dos anys.

D’altra banda, la Diputació de Barcelona ha anunciat que aportarà un ajut d’emergència de 100.000 euros a entitats que treballen sobre el terreny.