Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu recuperarà les activitats presencials al juliol Les inscripcions per a les noves propostes de l’equipament es podran fer en línia a partir del proper dimecres 17 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu recuperarà les activitats presencials al juliol

Les inscripcions per a les noves propostes de l’equipament es podran fer en línia a partir del proper dimecres 17 de juny

Els jardins de l’Ateneu acolliran noves activitats al juliol (foto: Ajuntament de Rubí).
Els jardins de l’Ateneu acolliran noves activitats al juliol (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ateneu Municipal ja té a punt la nova programació per al mes de juliol. Aquesta combina activitats virtuals amb d’altres de presencials que tindran lloc als jardins de l’equipament, per tal de garantir la màxima seguretat de les persones participants. Les inscripcions per a les diferents propostes, que són gratuïtes, es podran fer en línia a partir del 17 de juny a les 10 h.

Tota la programació s’adreça al públic familiar. Hi destaca el nou cicle dedicat a les dones artistes, que arriba amb l’objectiu de fer visibles totes aquelles creadores oblidades o relegades per la història de l’art tradicional; artistes que, malgrat la qualitat de la seva obra, encara són difícils de trobar als museus i que, molt de mica en mica, estan sortint de l’anonimat.

El cicle, conduït per Catàrtic, s’encetarà el 2 de juliol amb el taller Omplim el món de punts infinits!, dedicat a la japonesa Yayoi Kusama. En el marc d’aquesta sessió, els infants a partir de 4 anys podran jugar a transformar la percepció del seu entorn quotidià omplint-lo de cercles de tots els colors i mides.

El 9 de juliol, li arribarà el torn a la proposta Fem un diari il·lustrat. L’autorretrat i la Frida Kahlo, adreçada a nens i nenes a partir de 6 anys. En aquest cas, es convidarà els infants a expressar amb dibuixos, imatges i paraules el seu món, les seves vivències i estats d’ànim, tal com va fer l’artista mexicana en els darrers deu anys de la seva vida.

El cicle es tancarà amb Jocs de línia i color. Els caleidoscopis de la Fahrelnissa Zeid, també per a nens i nenes a partir de 6 anys. Inspirant-se en l’obra d’aquesta artista, que combina elements de l’art bizantí amb l’abstracció occidental, els infants podran crear una obra pròpia caleidoscòpica.

Tots els tallers del cicle dedicat a les dones artistes s’han programat als jardins de l’Ateneu a les 18.30 h.

Més activitats familiars
També seran presencials les sessions del cicle Teatre per a la petita infància. Durant el mes de juliol, es podrà gaudir dels següents espectacles:

  • El viatge de James, de la Cia. Sim Salabim. Dimarts 7 de juliol, a les 19 h.
  • Somriu, de la Cia. Santi Rovira. Dimarts 14 de juliol, a les 19 h.
  • Conte amb kamishibai i taller de dibuix chibi, de la Cia. Ruth Martínez. Dilluns 20 de juliol, a les 18.30 h.
  • Xup-xup, de la Cia. Cuinassos. Dimarts 21 de juliol, a les 19 h.

En canvi, el cicle de Música per a la petita infància se seguirà programant de manera virtual a través del canal de YouTube de l’Ateneu. Els tallers, adreçats a famílies amb infants de 0 a 5 anys, seran els següents:

  • Sons de la terra. Dilluns 6 de juliol.
  • Sons del mar. Dilluns 13 de juliol.

Tot i que les inscripcions per a les activitats són gratuïtes, cal tenir en compte que les places són limitades.